Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Zastupnik Vlaović: Premijer je u svom izvješću zaboravio na poljoprivredu!

Čini se, prema premijeru, da je poljoprivreda nevažna u cjelokupnom Hrvatskom gospodarstvu. Zastupnik Vlaović rekao je kako HSS ne razmišlja tako stoga je u Hrvatskom Saboru podsjetio na prijedlog o produžetku moratorija na prodaju zemlje strancima koji je stavljen na listu čekanja. ”Na produljenje moratorija na prodaju zemlje strancima Hrvatska ima pravo još dodatne tri godine. Mi iz HSS-a tražimo da se taj zahtjev podnese Europskoj komisiji kako bi se moratorij produžio. Naša poljoprivreda, naše selo još uvijek nije spremno za konkurenciju europskih poljoprivrednika.”

Zastupnik Vlaović zatražio je da se o predloženoj Interpelaciji već idući tjedan raspravlja u Saboru. ”Hrvatska pozicija u pregovorima bila bi jača kada bi stav Hrvatskog sabora i hrvatske javnosti bio poznat. Najviše se, zapravo, bojimo sporosti naše administracije i potencijalnog kašnjenja. Još 13. lipnja ove godine sam od Ministarstva poljoprivrede zatražio podatke o površinama državnog poljoprivrednog zemljišta. Njima su trebala četiri mjeseca da mi ih dostave.”

Zastupnik Vlaović zatražio je od ministrice poljoprivrede da Hrvatskom saboru podnese izvješće o stanju poljoprivrednog zemljišta u Republici Hrvatskoj. ”Priprema li se to prepuštanje nacionalnog bogatstva europskim poljoprivrednicima koji će donijeti kapital pa će dići hrvatsku poljoprivredu? Nažalost radi se samo o političkom dodvoravanju, kupovanju glasova, a malo se brine o selu i poljoprivredi. Državno poljoprivredno zemljište je važan resurs i ne dopustimo da se i dalje događaju podmetanja bombi pod kombajne i na kućne pragove radi nerješavanja problematike raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem.” – zaključio je Vlaović svoje izlaganje u Saboru.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti