Zastupnici HSS-a upozorili na probleme u poljoprivredi

Na konferenciji za medije zastupnici HSS-a upozorili su na probleme u poljoprivredi.

Ostavimo našu zemlju našim poljoprivrednim proizvođačima

Davor Vlaović je zatražio od predsjednika Hrvatskog sabora da sljedećeg tjedna na raspravu stavi interpelaciju o radu Vlade radi nepodnošenja zahtjeva za moratorij na prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima.

“U lipnju smo ovu interpelaciju uputili prema Vladi, Vlada se očitovala u srpnju. Jučer je predstavnik Ministarstva poljoprivrede priznao da su tek sredinom ove godine počeli prvi razgovori s predstavnicima Europske komisije o podnošenju zahtjeva za moratorij na prodaju poljoprivrednih zemljišta strancima”, rekao je Vlaović.

“Strah nas je da Ministarstvo poljoprivrede neće dobro pripremiti zahtjev za moratorij, da neće zaštiti naša poljoprivredna zemljišta od prodaje strancima. Vjerujte da su stranci zainteresirani. Ostavimo našu zemlju našim poljoprivrednim proizvođačima”, zaključio je Vlaović.

GMO u Hrvatsku ulazi na mala vrata, a nitko na to ne reagira

2005. godine je donesen zakon o GMO čime je Hrvatska definirana kao GMO free zemlja. Taj zakon zadnjim izmjenama dopustio ulazak GMO-a u Hrvatsku na mala vrata”, upozorio je Željko Lenart te dodao kako Vlada ne reagira niti se itko kažnjava zbog toga.

Ministarstvo poljoprivrede treba ubrzati programe raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem za općine i gradove

Ana-Marija Petin je rekla kako su uputili apel Ministarstvu poljoprivrede da ubrzaju programe raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem za općine i gradove.

“Sve procedure su prespore. Ako bi dobili odobrenje moratorija i ako bi se ti programi raspolaganja brže odobravali, tada bi naši poljoprivrednici kupili poljoprivredno zemljište, okrupnili ga i proizvodili hranu”, zaključila je.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti