Za ovrhe smo čuli tek s pojavom HDZ-a. I članovi Stožera se srame što su dio HDZ-a

Predsjednik HSS-a danas je u Saboru raspravljao o prijedlogu Vlade Republike Hrvastke da se zaustave ovrhe na plaće i mirovine te se osvrnuo na HDZ-ovo korištenje korona krize u predizborne svrhe.

ZA OVRHE SMO ČULI TEK S POJAVOM HDZ-a

“Za riječ ovrha sam čuo prvi put 90-ih godina. Hrvatska ima jedan od najrigoroznijih zakona o ovrhama, a donio ga je HDZ. Tim zakonom je ozakonjeno lihvarenje, kamatarenje, otimanje i bacanje na ulicu obitelji i djece, mnogo puta nepravedno i mnogo puta izvan svake logike i kršćanskog morala na što se upravo HDZ voli pozivati. Izmjene koje se predlažu nisu dovoljne. Ova kroza je prilika za sve nas da krenemo od početka pa i po pitanju ovrha.

Slušam HDZ-ove zastupnike i žetončiće, te ulizice… to je nevjerojatno što govore. Opominju nas iz opozicije da ne smijemo kritizirati, kažu da je sve što nije u skladu s onim što oni govore politikantstvo.

U emisiji ‘Otvoreno’ na HRT-u sinoć su bila četiri gosta iz HDZ-a. Na javnoj televiziji u emisiji u kojoj bi trebali biti nezavisni stručnjaci, ako već nisu predstavnici opozicije, gledali smo predstavnike HDZ-a. Mediji suptilno stvaraju od članova HDZ-a heroje. Gledamo dražesne priče iz njihova djetinjstva, privatnog života… A u isto vrijeme, nevjerojatno je – zadnjih nekoliko dana se ti heroji, članovi Nacionalnog stožera srame što su članovi HDZ-a. Na direktno novinarsko pitanje članu Stožera Tomislavu Capaku je li član HDZ-a, on ne zna što bi rekao, izmotava se… Tu je i gospođa Alemka Markotić. Kad je postao viralan, s interneta je u svega par sati nestao video u kojem ona podržava HDZ-ovu kandidatkinju za predsjednicu RH na nedavnim izborima. Ne znam što je tu čudno, pa normalno je da kao članica HDZ-a podržava HDZ-ovu kandidatkinju.

ČLANOVI NACIONALNOG STOŽERAPOKUŠAVAJU SAKRITI DA SU ČLANOVI HDZ-a

Suluda je situacija da se članove Stožera koji, usput, samo rade svoj posao, pokušava napraviti herojima u svrhu predizborne kampanje i jačanje rejtinga HDZ, a oni se brane i ne znaju bi li im bilo pametno reći da su članovi HDZ-a. Srame se.

HDZ-ovi zastupnici i članovi Vlade bi se trebali upitati što se događa da se novopečeni heroji srame što su članovi te stranke. Inače, mislim da se u svakom slučaju imaju čega sramiti”, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak u raspravi.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti