Vukšić: Pamet je potrebno uključiti prije izbora, evo 10 razloga za to

1. HDZ je promotor, poticatelj i protagonist KORUPCIJE u Hrvatskoj. Svake se godine u Hrvatskoj građanima ukrade 13,5 posto BDP-a. Dakle, oko 50 do 60 milijardi kuna. HDZ predvodi pljačku od vremena kriminalne privatizacije, do danas. Plenkovićeva Vlada je otvoreno podupirala POLITIČKU KORUPCIJU, a ona pak je, majka svih ostalih korupcija. KORUPCIJA je problem broj 1 u Hrvatskoj, a krade se na svim nivoima, u svim djelatnostima. Kotač zamašnjak korupcije su državne institucije, prije svega – Vlada.

2. ZAGREB se ne smije i ne može oprostiti HDZ-u, jer je dopustio da glavni grad Hrvatske postane prćija Milana Bandića i njegovih kumova. Zagreb je desetljećima devastiran uz potporu HDZ-a, koji je Bandića čuvao od zatvora, a Bandić je – kupljenim političkim moralnim ništicama – osiguravao većinu u Saboru. NEOPROSTIV je odnos HDZ-a prema Zagrepčanima nakon potresa. Zagreb nakon dva mjeseca izgleda kao da je potres bio prije dva dana. Za HDZ i Bandića u Zagrebu mogu glasati samo POKVARENJACI, NAIVCI i BUDALE. To što rade Bandić i HDZ Zagrebu uz korupciju je NAJVEĆA SRAMOTA.

3. NEPOTIZAM je treći razlog zašto se ne može i ne smije glasati za HDZ. Zbog nepotizma su pogaženi svi kriteriji. Iznad talenta, znanja, obrazovanja, sposobnosti je PODOBNOST, odnosno, stranačka knjižica. Prije svega HDZ-a, a onda – treba i njima dati mrvice – njihovih partnera. Recimo HNS-a, Hrvatske Nepotrebne Stranke, ili kramarske stranke, koju vodi jedan od najvećih političkih lažljivaca u povijesti Hrvatske – Ivan Vrdoljak.

4. KOKETIRANJE S USTAŠTVOM! Odnosno, s fašizmom i nacizmom. Upravo je Plenkovićeva Vlada, uz pomoć tobožnjih stručnjaka i tobožnjih intelektualaca podruštvenila ustaški pozdrav Za dom spremni, što je isto kao kad bi se u Njemačkoj dopustio poklič Sieg Heil. Nikad u Hrvatskoj nije bilo gore živjeti onima koji drukčije misle, onima koji nisu “prave vjere”, onima koji su u bilo kojem segmentu drukčiji. Miris atmosfere tridesetih prošloga stoljeća i te kako se osjeća u zraku.

5. ZATIRANJE SLOBODE MEDIJA pod Plenkovićevom vlašću je evidetnije čak i od vremena u kojoj je centrana figura u vlasti bio Tomislav Karamarko, što su, uostalom, utvrdile i međunarodne institucije. Zapravo, ZATIRE SE NOVINARASTVO, jer se vlasnici medija dogovaraju s vlastima, kao u vrijeme vladavine Franje Tuđmana, kako i što pisati o vlasti.

6. ODRŽAVANJE NA VLASTI POMOĆU REMETINEČKE SKUPINE! Ne postoji valjda niti jedna Vlada na svijetu koja je na vlasti zahvaljujući optuženima za kriminal te onima koji su dobili glasove na suprotstavljenim, ideološki potpuno različitim listama i strankama. Iako se predstavljaju – uglavnom – humanistima, ljevičarima i velikim demokratima, manjinci su sve te za građane zloćudne HDZ-ove politike podržavali. To im ne služi na čast.

7. OTKUP INE OD MOL-a! Kako je samo Plenković lagao kada je najavio da će njegova Vlada otkupiti MOL-ov paket dionica te postati gazda u toj strateškoj tvrtki!? To je neoprostiva obmana. Zapravo, onoga trenutka kada je tu obmanu izgovarao, Plenković je znao da od tog posla neće biti ništa. Baš suprotno, HDZ je ugađao Orbanu. HDZ je vodio ekonomsku politiku na način da hrvatski građani sufinanciraju Mađarima benzin, koji je u Mađarskoj za trećinu jeftiniji nego u Hrvatskoj.

8. PRAVOSUĐE! Umjesto da ih reformira, HDZ je sudove i suce stavio pod još veću kontrolu. Čitavo pravosuđe služi stranci i njihovim partnerima. Sramotan je i način na koji i predsjednik Vrhovnog suda ili bezimeni i bezkarakterni državni odvjetnici lažu građanima o efikasnosti sudova i pravosuđa. Naravno, 95 posto slučajeva se rješava bez utjecaja stranke, jer su HDZ-u nevažni, ali za pet posto privilegiranih, politički moćnih te bogatih, vrijede neki drugi zakoni. Oni su, što se tiče pravosuđa, NEDODIRLJIVI. Dakle, pravosuđe je rak rana hrvatskoga društva.

9. OBRAZOVANJE, ZNANOST te UMJETNOST su za HDZ posljednje rupe na sviralu. HDZ čini sve da iz dana u dan što više zaglupljuje “narod” u koji se lažno zaklinje. HDZ je učinio sve ne bi li minirao reformu obrazovanja, ne bi li istjerao sve one koji imaju ime i prezime u svijetu, poput IVANA ĐIKIĆA. HDZ čini sve da uništi kulturu i umjetnost, koja je u vrijeme onog crvenog mraka bila perjanica Hrvatske. U svjetskim razmjerima.

10. GLOMAZNA JAVNA I DRŽAVNA UPRAVA, glomazni aparat u jednicama LOKALNE SAMOUPRAVE, prekobrojne AGENCIJE, FONDOVI i druga paratijela preskupi su za siromašnu državu. Ali ne samo da je BIROKRACIJA preskupa, nego je i kočnica bilo kakvom razvoju. Hrvatska birokracija postoji samo zato da bi zagorčavala život građanima.

Naravno, mogao bih nabrojati i obrazložiti stotinu razloga zbog čega je pogubno da HDZ s partnerima – a ovo zadriglo, Škorino desno krilo je hedezenjarskog mentaliteta, pa još mnogo gore – dobije vlast na ovim izborima. Što pak ne znači da – neće. Jer opet će biti onih pametnjakovića koji će ostati doma i nama koji ćemo glasati, nakon izbora soliti pamet.

PAMET JE POTREBNO UKLJUČITI PRIJE IZBORA!

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti