Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Vukovarsko-srijemski HSS: Naša županija mora bolje nakon izbora

U ponedjeljak 29. ožujka u Šiškovcima u Općini Cerna potpisan je sporazum o podršci i suradnji između HSS-a i Josipa Dabre, nezavisnog kandidata za župana.

Uvodno se obratio kandidat za načelnika Općine Cerna, HSS-ov Josip Štorek. U svom  obraćanju osvrnuo na brojne probleme, a naročito iseljavanje te je ukazao na nužnost promjena.

“I sam sam se kandidirao za načelnika općine jer smatram da je krajnje vrijeme kako bi se dogodile promjene. Kako na općinskoj, tako i na županijskoj razini. Svi smo svjedoci neodrživog stanja u županiji iz koje, kao i iz naše općine, odlazi ogroman broj mladih i obrazovanih ljudi koji svoju sreću i budućnost traže i grade u tuđini, umjesto na svojoj djedovini”, naglasio je Štorek.

U ime Županijske Organizacije HSS-a Sporazum je potpisao politički tajnik HSS-a Stjepan Gašparović koji je na početku svog govora istaknuo da mu je osobito drago što je ovaj događaj organiziran u Šiškovcima, jer Šiškovci za HSS imaju posebnu simboličnu važnost. “Upravo je u Šiškovcima 17. travnja 1905. godine HSS započeo svoje političko djelovanje u Istočnoj Slavoniji”, rekao je Gašparović.

“Zahvaljujem partnerima na podršci mojoj kandidaturi za župana Vukovarsko-srijemske županije i veselim se suradnji na provedbi programa “Mladost je rješenje“ koji jamči nova rješenja za bolji život svih građana naše županije”, istaknuo je nezavisni kandidat za župana Josip Dabro.

Naglasio je kako se godinama ne rješavaju najveći problemi koji sputavaju razvoj tamošnjeg kraja, poput poticanja prerađivačke industrije u poljoprivredi, drvno prerađivačke industrije čiji su potencijali nemjerljivi zbog bogatstva šumom hrasta lužnjaka, izgradnje hladnjača za skladištenje voća i povrća i drugih. Povećanje poticaja mladim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima posebice je istaknuo kao važnu kariku u provedbi svoga gospodarskog programa.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti