Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Vlaović o štrajku prosvjetara: Nema razvoja bez ulaganja u obrazovanje i znanost

“HSS i ja osobno podržavamo učitelje, profesore i nastavnike u njihovom prosvjedu i zahtjevima za dijalog s Vladom”, rekao je Davor Vlaović u Hrvatskom saboru gdje je govorio o problemima u obrazovnom sustavu.

Nema razvoja države bez ulaganja u znanost i obrazovanje

“Nije točno da prosvjetari svojim zahtjevima narušavaju fiskalnu i financijsku stabilnost države. Oni samo traže izjednačavanje prava, a to se ne može riješiti sa 6,12% povećanja plaće. Nema razvoja države ako se ne ulaže u znanost i obrazovanje. Nema razvoja ako učitelji, nastavnici i profesori nisu motivirani. Ako oni nisu motivirani, onda nema ni kvalitetnog prijenosa znanja na učenike i studente. A bez znanja nema ni kvalificirane radne snage ni razvoja”, istaknuo je Vlaović.

Tko koči razvoj Slavonije?

Zastupnik Vlaović je iznio podatak kako je Zagreb za 75% razvijeniji od hrvatskog prosjeka, a najgore je stanje u Slavoniji i Lici.

“Četiri od pet slavonskih županija su na dnu po BDP-u u Hrvatskoj. Slavonski Brod i okolica traže suradnju znanosti i proizvodnje, a to ne ide bez ulaganja u znanost.”

Vlaović je podsjetio kako je još 2015. godine donesen zakon da se osnuje sveučilište u Slavonskom Brodu.

“2018. godine je Ustavni sud potvrdio da nema ništa protuustavno da se ono osnuje i u proračunu za 2019. predviđeno je 5 milijuna kuna za rad Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Utrošeno je nula kuna! Tko koči Sveučilište u Slavonskom Brodu? S pravom se Brođani i Brodska Posavina bune protiv zanemarivanja ovog dijela Slavonije. I zato ćemo i dalje zaostajati u razvoju i imati veliko iseljavanje. Kome smeta razvoj ovog kraja?” pitao je Vlaović i pozvao premijera da riješi problem Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti