Vlaović: Naši stočari i poljoprivredni proizvođači ostat će bez poljoprivrednog zemljišta!

Zastupnik Davor Vlaović tražio je stanku u Hrvatskom saboru kako bi govorio o aktualnoj političkoj situaciji. Posebno se osvrnuo na to da je Vlada na danas održanoj sjednici odbila HSS-ovu interpelaciju o nečinjenju Vlade RH da se još na 3 godine produži moratorij na prodaju zemlje strancima.

HSS protiv prodaje zemlje strancima

“Zašto naša interpelacija o poljoprivrednom zemljištu nije ovaj tjedan došla na raspravu u Sabor? Tek je danas bila na Vladi. Očekivano, Vlada je odbacila našu interpelaciju kao nekakav pamflet, kao nedovoljno potkrijepljeno stajalište Klubova. To nije točno! Točno je da Vlada nije podnijela zahtjev Europskoj komisiji za produženje moratorija na prodaju zemlje strancima. Točno je da smo mi iz HSS-a protiv prodaje zemlje strancima i točno je da 225 općina i gradova nije dobilo suglasnost na programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem!“, rekao je Vlaović.

Dodao je i kako sve to koče Hrvatske šume i Hrvatske vode koje stalno traže neke izmjene i dopune.

Ostat ćemo bez poljoprivrednog zemljišta

“Nema razvoja poljoprivrede bez poljoprivrednog zemljišta. Naši stočari i poljoprivredni proizvođači ostat će bez poljoprivrednog zemljišta!“, upozorio je Vlaović te rekao kako i ministar Tolušić treba otići jer je dosta donošenja zakona na štetu poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti