Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Vladajući odbili sve HSS-ove amandmane na proračun!

HSS-ovi zastupnici su na prijedlog državnog proračuna za 2020. godinu podnijeli ukupno 23 amandmana. Klub zastupnika je uputio 10 amandmana, zastupnik Davor Vlaović 8 amandmana, zastupnik Željko Lenart 2 amandmana i 3 amandmana su upućeni zajednički s Klubom zastupnika SDP-a. Vladajuća većina je sve predložene amandmane odbila!

Vladajući odbijaju dati više novaca za obrazovanje i poljoprivredu

Zastupnici HSS-a su svojim amandmanima tražili više sredstava za svinjogojstvo, sredstva za opremanje poljoprivrednih škola, veće ulaganje u drvni sektor te sredstva za redovni rad Poljoprivredne komore. Zastupnici su zatražili i sufinanciranje prijevoza učenika te sredstva za održavanje i obnavljanje školskih objekata u Hrvatskoj.

Nema novaca za spas radnih mjesta u Đuri Đakoviću

S obzirom na to da je Đuro Đaković jedna od strateških tvrtki za Hrvatsku, zastupnici HSS-a su predložili da Vlada osigura 20 milijuna kuna za proces dokapitalizacije Đuro Đaković grupe. Za tvrtku “Croatia Airlines” Vlada je osigurala sredstva u proračunu, a za Đuru Đakovića ne!

Vladajućima nije interes sačuvati radna mjesta u Slavoniji. Tome u prilog govori i odbijanje amandmana kojim su zastupnici HSS-a predložili da se osiguraju sredstva za realizaciju projekata OPG-a, obrtnika i poduzetnika te jedinica lokalne samouprave s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

Odbijena uspostava helikopterske hitne medicinske službe

Zastupnik Željko Lenart tražio je da se osiguraju sredstva za uspostavu helikopterske hitne medicinske službe. Uspostavljanje takve službe značilo bi veću dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite građana Hrvatske i turista. Helikopterska hitna medicinska služba posebno bi unaprijedila zdravstvenu zaštitu ljudi koji žive na otocima i teže dostupnim područjima.

Odbijeni i projekti koje je predložio zastupnik Vlaović

Zastupnik Davor Vlaović tražio je sredstva za projekte u Slavoniji. U proračunu za 2020. nema mjesta za školsko-sportsku dvoranu u Općini Dragalić, dom za starije i nemoćne osobe u Novoj Kapeli ni za izgradnju srednje škole u Donjem Miholjcu. Vladajući su odbili i amandmane kojima je zastupnik Vlaović tražio više sredstava za Osnovnu školu „Milan Amruš” te za Sveučilište u Slavonskom Brodu.

Obrazlaganje amandmana HSS-a možete pogledati na YouTube kanalu HSS-a.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti