Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

U spomen na Josipa Pankretića održana 22. manifestacija Dan s Jožom

Povodom obilježavanja godišnjice smrti narodnog tribuna i saborskog zastupnika HSS-a Josipa Pankretića, županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije u suradnji s gradskom organizacijom HSS-a Vrbovec organizirala je 22. manifestaciju „Dan s Jožom“.

Josip Pankretić rođen je u Gaju kraj Vrbovca 15. siječnja 1933., a preminuo je 10. siječnja 1998. godine. Simbol je borbe za malog čovjeka, radnika i seljaka.

U subotu, 11. siječnja na njegovu grobu na mjesnom groblju u Dijanešu, brojne HSS-ovke i HSS-ovci, predstavnici DVD-a Gaj i Turopoljski banderij su s obitelji Pankretić položili vijence i zapalili svijeće. Nakon mise održane u crkvi svetog Vida, upriličen je i prigodan program u Gradskoj vijećnici u Vrbovcu. Pozdravnu riječ u ime domaćina vrbovečkog HSS-a uputio je Marko Belošević.

Članice udruge „Osebunjek“ podsjetile su na Jožine saborske rasprave i riječi koje su aktualne i danas. Kajkavsku riječ kroz pjesmu donijela je gospođa Ivana Matuna. Manifestaciji su nazočile brojne HSS-ove dužnosnice i dužnosnici te gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Svake godine ovom prigodom HSS Zagrebačke županije dodjeljuje priznanja s likom Josipa Pankretića. Ove godine, nagrađenima su ih uručili predsjednica HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović te izaslanik predsjednika HSS-a i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Zlatna značka s likom Josipa Pankretića dodijeljena je Zdravku Pankretiću, dugogodišnjem članu HSS-a i sinu narodnog tribuna Josipa Pankretića. Zdravko Pankretić i njegova obitelj svake godine daju punu podršku održavanju manifestacije „Dan s Jožom“. Svojim prisustvom, podrškom i ugledom marljivog čovjeka te vjernošću HSS-u pridonosi jačanju i zajedništvu obitelji HSS-a i održavanju manifestacije „Dan s Jožom“.

Zahvalnica s likom Josipa Pankretića uručena je i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Gaj.  Josip Pankretić rođen je u Gaju te je svoje prve korake u vatrogastvu započeo u DVD-u Gaj. Nakon njegove smrti, DVD Gaj vjerni je sudionik odavanju počasti Josipu Pankretiću i manifestaciji „Dan s Jožom“.

Priznanja su dodijeljena i članicama i članovima HSS-a koji pridonose razvoju, radu i ugledu naše stranke – Zlatku Heršaku, Josipu Abramoviću, Zdenki Perlić, Stjepanu pl. Kosu (posthumno), Josipu Roginiću, Mirku Bakšiću – Jurki, Stjepanu Šoštariću – Špicu, Stjepanu Vajdiću, Josipu Tursanu, Emilu Edi Kresniku, Božici Jankeš i Anici Obranić.

Godine prolaze, no sjećanje na riječi i život Josipa Pankretića ne blijede. I danas, njegove riječi daju jasan smjer – to je put rada i upornosti te borbe za jednakost i prava za radnika i težaka, za obespravljene i zaboravljene.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti