Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Tomislav Pinterić HSS-ov kandidat za župana Osječko-baranjske županije

U utorak 30. ožujka u Osijeku je službeno predstavljan HSS-ov kandidat za župana na svibanjskim lokalnim izborima. Riječ je o 43-godišnjem Tomislavu Pinteriću, aktualnom predsjedniku osječko-baranjskog HSS-a. Pinterić je rođeni Osječanin. Diplomirao je elektrotehniku na FER-u u Zagrebu, a potom se vratio u Osijek gdje radi u privatnom sektoru. Oženjen je i otac je dvojice sinova.

“Svim žiteljima županije želim ponuditi program kojega sam nazvao „Moja zelena županija“ čije su temeljne odrednice obrazovanje, kultura te poljoprivreda i gospodarstvo kroz prizmu politika europskog zelenog plana. Od polja do stola, samodostatnost, samoodrživost, očuvanje bioraznolikosti… samo su dijelovi toga plana. Bitan je svaki grad, općina, svaki čovjek je bitan”, poručio je Pinterić pozvavši pri tom sve da izađu u što većem broju na predstojeće izbore.

Podršku mu je dao i predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je istaknuo kako se stranka na neki način vraća u tu županiju te da mu je drago što su pronašli snage i ambicije kako bi predstavili svog kandidata.

“Tomislav je čovjek koji ne živi od politike, a koji predstavlja novu snagu HSS-a i za kojeg sam uvjeren da će ostvariti dobar rezultat i u Osijeku i u Osječko-baranjskoj županiji te na taj način postaviti temelje za ono što je HSS-u najbitnije, a to je samostalan izlazak na slijedeće parlamentarne izbore”, rekao je Beljak.

Na upit hoće li imati kandidata za gradonačelnika Osijeka, predsjednik HSS-a Beljak je rekao da osječka Gradska organizacija HSS-a ima mnogo kvalitetnih ljudi, no da u ovom trenutku još uvijek nisu donijeli konačnu odluku hoće li izaći sa svojim kandidatom ili u koaliciju.

Podršku Tomislavu Pinteriću u utrci za župana došao je dati i Igor Čupić, HSS-ov kandidat za gradonačelnika Donjeg Miholjca.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti