Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Sveučilište u Zadru dobilo svoje HSS-ovce

Nakon što je lani u Zagrebu obnovljena krovna Sveučilišna organizacija HSS-a, u Zadru je obnovljen prvi ogranak ove organizacije. Za predsjednika je izabran Roko Tadin, a na osnivačkoj skupštini bio je i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Sveučilišna organizacija HSS-a osnovana je davne 192110. godine kao jedna od prvih studentskih stranačkih organizacija ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi, a obnavljanje ovog ogranka na Sveučilištu u Zadru put je i za obnovu čitave stranke, kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak:

Našem društvu trebaju promjene, a te promjene ne mogu iznijeti sadašnje političke elite, nego moramo školovati nove mlade političare. Vi ste ti koji će naslijediti nauk braće Radić.

Očekivano, sveučilišni dio ove stranke bavit će se studentskom problematikom, istaknuo je izabrani predsjednik Roko Tadin:

Najveći problem studenata u Zadru je standard, nemogućnost pronalaska stanova, loš pristup informacijama i imamo još nekih planova gdje ćemo se aktivirati. Također, jedan od naših angažmana će biti oko Zakona o studentskom radu za koji smatramo da ima nekih stavki koje bi se mogle popraviti.

A da se stanje u društvu mora popraviti kroz obrazovanje, smatra Beljak. Prozvao je zbog toga ministricu Blaženku Divjak:

Politika ministrice je vidljiva kroz rezultate, kroz ono što se događa, kakve stvari se događaju kao normalne u našem društvu, poput onoga što se dogodilo na Braču, na nogometnim utakmicama… to je rezultat hrvatskog obrazovanja.

Nakon zadarskoga ogranka, sveučilišne organizacije dobit će Varaždin i Osijek.

Izvor: HRT – Radio Zadar

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti