Sveučilišna organizacija HSS-a: Troškove testiranja pokrivati samo studentima koji se opravdano ne mogu cijepiti

Predsjedništvo Sveučilišne organizacije HSS-a pozvalo je studentice i studente u Hrvatskoj da se cijepe te tako pomognu u sprječavanju širenja korona virusa, a resornom ministarstvu poručuju kako bi troškove testiranja trebalo pokrivati samo onim studentima koji se zbog zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti.

“Kao politička organizacija namijenjena studenticama i studentima tijekom aktualne pandemije pozivali smo kolegice studentice i kolege studente na cijepljenje kao čin solidarnosti, odgovornosti i čuvanja zdravlja individualnih osoba i kolektiva. Danas se u Europi javljaju različiti pristupi prema cjepivu, iako je povijesno iskustvo s cjepivima pozitivno. Cjepiva rješavaju pandemije i dovode do smanjenja broja umrlih te u konačnici do “marginaliziranja”/nestanka virusa. To su činjenice.

No, osim odgovornog čina cijepljenja, smatramo da solidarnost moramo pokazati i na drugi način. Na nekim se fakultetima prilikom ulaska u zgradu provjeravaju COVID potvrde. Postoje studentice i studenti koji se zbog zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti te imamo stav da bi Ministarstvo znanosti i obrazovanja samo za tu skupinu studentica i studenata trebalo pokriti troškove testiranja.

Ostanite zdravi i cijepite se (ako to zdravstveno možete)”, poručuju studenti okupljeni u HSS-ovoj studentskoj organizaciji.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti