Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Spomen na Sibinjske i Vrbsko-rušičke žrtve

Izaslanstvo HSS-a predvođeno zamjenikom predsjednika Davorom Vlaovićem zapalilo je svijeće i položilo cvijeće kod spomenika Sibinjskim žrtvama u Sibinju, u srijedu, 19. veljače 2020.

Zamjenik predsjednika Davor Vlaović istaknuo je HSS-ovu stoljetnu borbu za dostojanstven život svakog građanina Hrvatske.

U Sibinju smo se poklonili žrtvama velikosrpskog režima kao članovi HSS-a. Oni su poginuli za čovječnost i pravdu kao HSS-ovci, oni koji su dali otvorenu i javnu podršku opozicijskom političaru, HSS-ovcu Vladku Mačeku. Neki pokušavaju prešutjeti da su ti seljaci bili članovi stranke. Kažu da su poginuli tek kao neki seljaci iz odvoračkih sela. Nije tako, poginuli su od srpske puške i bajunete jer su željeli promjene i slobodnu Hrvatsku, jer su bili HSS. Uzroci tadašnjih nemira su bili teški gospodarsko-socijalni uvjeti”, poručio je Vlaović te rekao kako se i današnje prilike mogu opisati istim riječima.

“Zato HSS-ovci i danas govore o gospodarstvu, čuvanju nacionalnih interesa, važnosti uspostave reda u sudstvu i javnoj upravi. Država nije i ne smije biti svojina odabranih pojedinaca. Država pripada narodu! I danas napadaju HSS i HSS-ovce, ne bajunetama, već režiranom medijskom hajkom”, rekao je Vlaović.

Podsjetio je kako su odrednice politike HSS-a zaustavljanje korupcije, utvrđivanje porijekla nelegalno stečene imovine, stvaranje energetski neovisne i zelene Hrvatske te očuvanje vode, zemlje i šuma.

Patriotizam nije držanje desne ruke na srcu za vrijeme intonacije himne. Patriotizam je briga za svakog građanina i očuvanje nacionalnih interesa Republike Hrvatske“, zaključio je Vlaović u svom govoru.

Nakon svečanog obilježavanja sjećanja na Sibinjske žrtve i svete mise održana je redovita Programska skupština Općinske organizacije HSS-a Sibinj. Na skupštini je prihvaćen program rada za 2020. godinu. Glavna odrednica rada u nadolazećem razdoblju je priprema za nadolazeće parlamentarne izbore jer HSS ima cilj sudjelovati u donošenju odluka koje su interesu hrvatskog naroda.

Dan kasnije, u četvrtak, 20. veljače 2020. godine izaslanstvo HSS-a je odalo počast i Vrbsko-rušičkim žrtvama povodom godišnjice njihove pogiblje.

Prošlo je 85 godina otkad su seljaci iz Vrbe i Ruščice, pripadnici HSS-a, poubijani na putu prema Brodu gdje su namjeravali dati podršku dan ranije pohapšenim kolegama seljacima. Željeli su da vlast u državi preuzme Vladko Maček i HSS, a vodili su se idejama patriotizma i nacionalne osviještenosti.

HSS | Spomen na Vrbsko-rušičke žrtve

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti