Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Socijaldemokratima i HSS-u pridružuju se Hrvatski laburisti – Stranka rada

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović, predsjednik HSS-a Krešo Beljak i predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac potpisali su Povelju o političkoj suradnji i savezu te je time nastavljeno predizborno okupljanje ljevice s ciljem oslobađanja i razvijanja potencijala Hrvatske, kako bi naša zemlja postala ono što može biti – zemlja visoke kvalitete života za sve svoje građane.

„Krenuli smo u okupljanje ljevice kako bi promijenili politiku u smjeru da građani konačno dobiju povjerenje u institucije i pravosuđe, kako bi osigurali bolji standard života svih građana, a ne samo pojedinih. Pozivam sve nama bliske stranke da se zajedno okupimo upravo kako bi osigurali kvalitetniji i bolji život svih građana naše Hrvatske.“ – izjavio je predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac.

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović nadodao je da „kao što smo i najavili prije deset dana inicirajući savez „Naša Hrvatska“ danas sa zadovoljstvom obznanjujemo da se „Naša Hrvatska“ širi i jača ulaskom Hrvatskih laburista – Stranke rada u naš savez. Naši ciljevi, motivi i razlozi za okupljanje su isti. Naš cilj je naša Hrvatska kao zemlja u kojoj se naši ljudi dobro osjećaju i u kojoj žele živjeti. Naši motivi su želja da građanima Hrvatske ponudimo političku alternativu, ne samo vladajućoj koaliciji, nego prije svega načinu upravljanja Hrvatskom. A razlog je što Hrvatska ne smije izgubiti više niti jedan mandat, a da se ozbiljno, u svakom pogledu, ne pokrene u smjeru konačne uspostave zemlje u kojoj vlada pravo, a ne klijentelističko porobljavanje države i društva.“

„Mogu reći da mi je drago što se ovaj savez širi i siguran sam da je ovo tek prvi korak u okupljanju svjetonazorski sličnih stranaka. Iako će neki možda reći da je ovo novi savez, ovo je stari savez jer je g. Bregovac stari saveznik. Saveznici smo već dugi niz godina, a ovo je samo nastavak suradnje i povjerenja. S g. Bregovcem i Hrvatskim laburistima – Strankom rada surađivali smo u već nekoliko izbornih ciklusa te sam danas još uvjereniji nego što sam bio prije nekoliko dana da smo na odličnom putu i vjerujem da će to prepoznati i hrvatski građani.“ – rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Savez „Naša Hrvatska“ otvoren je i za druge političke stranke, udruge i pojedince koji prihvaćaju naše vrijednosti, načela i svrhu okupljanja. Ovaj savez gradimo na načelima uključivosti, poštovanja, suradnje, tolerancije i odgovornosti kao pokret za promjenu razvojne paradigme naše zemlje, uspostave novog tipa društvene i političke odgovornosti, vraćanja sadržaja politici i jačanja povjerenja u institucije, vlastite snage i sposobnosti.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti