Regionalni portal serijom plaćenih članaka napada HSS u Varaždinskoj županiji

Na naslovnici regionalnog portala u Varaždinskoj županiji danas su osvanula čak tri članka o navodnom raspadu HSS-a u toj sjevernoj županiji. Istina je, naravno, drugačija. Da je riječ o “plaćenim” člancima jasno pokazuje i to što nema drugog mišljenja. Jasno je otkud vjetar puše, uskoro su lokalni izbori pa su napadi na protivnike očekivani. No problem nastaje kad se radi o zlonamjernim konstrukcijama.

S obzirom na niz netočnih informacija i insinuacija s ciljem nanošenja štete HSS-u, uputili smo demanti na objavljene članke, a taj portal ga je prema Zakonu dužan objaviti.

S obzirom na to da je u Vašem mediju objavljen članak u kojem su u odnosu na našu stranku iznose neistinite tvrdnje i insinuacije, temeljem čl. 2 st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, a u svezi čl. 40. Zakona o medijima ovim putem zahtijevamo da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi, kako slijedi:

HSS u Varaždinskoj županiji nije pred raspadom, dapače. Na sljedećim lokalnim izborima koji se održavaju u svibnju ove godine, HSS će prvi put imati kandidata za župana, ali i za gradonačelnike i načelnike te će naša stranka u svim gradovima i općinama izaći na izbore. To do sada nije bio slučaj isključivo zbog gospodina Zvonka Sabatija koji je dugo vremena bio prvi čovjek HSS-a, a koji je, sada je i očito, stranku koristio isključivo za osobne interese.

Nadalje, netočna je informacija da je gospodina Sabatija iz stranke isključio predsjednik HSS-a Krešo Beljak, nego je to jednoglasno učinilo Predsjedništvo stranke zbog toga što je gospodin Sabati svojim dugogodišnjim nemoralnim političkim djelovanjem nanio golemu štetu HSS-u. Predsjedništvo HSS-a broji 15 članova, a predsjednik stranke po Statutu HSS-a ne može isključiti nikoga iz stranke. Istini za volju, gospodin Sabati je jedan od članova zbog kojeg se HSS i percipiralo kao trgovačku stranku.

U skladu sa svim navedenim, izjave gospodina Sabatija u kontekstu HSS-a nemaju nikakvu vrijednost, a i nisu istinite.

Koordinator HSS-a za Varaždinsku županiju Ivica Baneković jedina je osoba koja zastupa HSS te može komunicirati stavove stranke na regionalnoj razini.

Glavna izborna skupština HSS-a koja je održana u srpnju 2020. godine je sazvana i održana u skladu sa Statutom HSS-a što je i potvrdilo Ministarstvo uprave izdavanjem Rješenja u prosincu 2020. godine.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti