Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Predsjednik HSS-a Beljak: Prestanimo raditi popise stanovništva po metodologiji iz Austro-Ugarske

Zastupnici HSS-a Krešo Beljak i željko Lenart govorili su o godišnjem provedbenom planu statističkih aktivnosti RH za 2020. godinu.

Beljak: Prestanimo raditi popise stanovništva po metodologiji iz Austro-Ugarske

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je istaknuo kako su moderne europske države već 70-tih godina prošlog stoljeća uvele registar stanovništva, dok Hrvatska radi popise stanovništva po metodologiji iz Austro-Ugarske.

“Metodologija je prestara i podaci neće biti točni”, istaknuo je te dodao kako se za deset puta manje novaca se može napraviti registar stanovništva.

“Kada se registar sredi, tada nisu moguće više razne prevare, a registar birača može prerasti u registar imovine. Registar se može ažurirati na dnevnoj bazi i tako svakodnevno samo jednim klikom možemo imati točne podatke. Ali nažalost od HDZ-ove digitalizacije neće biti ništa”, rekao je.

Izborne jedinice slagane su političkim dekretom i ne odgovaraju pravom stanju stvari

Istaknuo je i kako izborne jedinice nikad nisu valjale.

Ne razumijem zbog čega se i dalje inzistira na tim izbornim jedinicama kad je vidljivo da to više ni HDZ-u ne odgovara? Izgubili su europarlamentarne izbore, izgubili su predsjedničke izbore, a teško će biti poraženi i na parlamentarnim izborima“, zaključio je Beljak.

Lenart: Provode li se pravilno statističke metode ili se ‘friziraju’ podaci?

Željko Lenart je rekao kako se kaže da je statistika zbroj netočnih podataka. Izrazio je svoje sumnje u statističke podatke koji se objavljuju kao službeni.

Statistika tvrdi da se smanjuje broj nezaposlenih, a u stvarnosti se ne povećava zaposlenost, nema novih radnih mjesta i sve više ljudi nam odlazi raditi u inozemstvo! Zabrinut sam malo oko tih statističkih metoda, brine me jesu li podaci koji se iskazuju u izvješćima ‘frizirani’?“, upitao je zastupnik HSS-a.

Lenart je rekao kako su ukidanjem JMBG-a nestali određeni podaci o imovini građana te da je potreban kvalitetniji sustav koji će služiti razvoju Hrvatske.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti