Predsjednik HSS-a Beljak pozvao na ujedinjenje opozicije i na izborima

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u petak 15. listopada pozvao je na ujedinjenje opozicijskih stranaka i na izborima.

“Iako postoje brojne razlike između stranaka opozicije, iako se radi o “nespojivim” ideologijama i cijelom spektru stranaka od krajnje ljevice do krajnje desnice, politička pragmatika i matematika jednostavno nalažu ovo rješenje kao prihvatljivo i poželjno.

Naime, bez obzira na sve razlike, postoji i zajednički nazivnik, a nadam se i interes svih tih stranaka. A to je borba protiv HDZ-a i interes da se HDZ nakon idućih izbora pošalje u opoziciju, a možda nakon toga i u ropotarnicu povijesti.

Takvih primjera je bilo bezbroj u povijesti, a ima ih i danas. Spomenut ću samo Vladka Mačeka, koji je na zadnjim izborima prije Drugoga svjetskog rata bio čelnik ujedinjene opozicije cijele tadašnje države, od Makedonije do Slovenije. Jer je svima njima tada bilo u interesu poraziti vladajuće”, kazao je te podsjetio kako je uoči izbora 2020. već predlagao nešto slično, ali i da njegov prijedlog o ujedinjenju opozicije nije baš naišao na odobravanje od nijedne stranke, a niti od ostatka javnosti.

Rezultat je bio takav da je HDZ ostao na vlasti. Možda je vrijeme da se opet razmisli o tome imaju li sve opozicijske stranke bar jedan zajednički cilj ili je stvarno nekima u interesu da HDZ i dalje, usprkos podršci od manje od trećine birača, ostane na poziciji vlasti”, zaključio je.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti