Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Požeško-slavonski HSS: Netko kao da namjerno želi uništiti proizvođače

U petak 19. veljače održan je Odbor HSS-a Požeško-slavonske županije kojeg je vodio koordinator Ivica Fliszar.

Nakon pozdravnih riječi je iznio svoje viđenje zatečenog stanja u toj županijskoj organizaciji nakon proteklih turbulentnih mjeseci. Fliszar je sa zadovoljstvom konstatirao kako nije došlo do najavljenog velikog odljeva članstva što zahvaljuje sadašnjim predsjednicima gradskih i općinskih organizacija. Istaknuo je kako su kao organizacija usmjereni što boljim rezultatima na lokalnim izborima. Naglasio je kako misli da će njegova pozicija koordinatora HSS-a Požeško-slavonske županije biti problem s obzirom na to da je zaposlen kao unutarnji revizor u Hrvatskim šumama te mora poštovati Kodeks etike revizora te se ne smije politički aktivirati zbog nepristranosti revizorske struke. Zato je predložio da se Središnjici HSS-a uputi prijedlog o imenovanju drugog koordinatora s obzirom na ovlasti koje mu pripadaju. Iznio je prijedlog da se za koordinatora imenuje Dragan Marukić, a Predsjedništvo HSS-a će donijeti konačnu odluku.

Na sjednici su sudjelovali i zamjenik predsjednika HSS-a Davor Vlaović te Željko Lenart, glavni tajnik HSS-a. Upoznali su predstavnike gradskih i općinskih organizacija u Požeško-slavonskoj županiji o stanju u stranci te su im pojasnili procese koji su se događali uoči Glavne izborne skupštine HSS-a, ali i nakon što je održana.

Lenart je prenio i stav Predsjedništva HSS-a o tome da sve gradske i općinske organizacije imaju potpunu slobodu u sklapanju koalicija s drugim strankama na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju, ali je naglasio kako te koalicije ne smiju biti na štetu HSS-a.

Predstavnici gradskih i općinskih organizacije Požeško-slavonske županije upozorili su na probleme s kojima se susreću u Slavoniji te su govorili i o golemim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji te neadekvatnoj podršci Vlade RH i drugih institucija. Gase se šećerane, mljekari bilježe nenadoknadive gubitke, kao i proizvođači cvijeća. Naglasili su i kako vladajući nisu naučili ništa tijekom epidemije korona virusa, uvoz hrane nam je i dalje veći od izvoza. “Nema strategije, plana, ideje. Netko kao da namjerno želi u potpunosti uništiti proizvođače”, zaključili su.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti