Pismo predsjednika Kreše Beljaka članicama i članovima HSS-a uoči izbora za predsjednika RH

Poštovane članice i članovi HSS-a, cijenjene simpatizerke i dragi simpatizeri naše stranke,

u nedjelju je drugi krug izbora za predsjednika/cu Republike Hrvatske na kojima biramo između dosadašnje predsjednice, gospođe Grabar-Kitarović i kandidata kojeg je među prvima podržala naša stranka, gospodina Zorana Milanovića.
Prije pet godina HSS je u malo drugačijim okolnostima i s drugim, bivšim vodstvom, podržao upravo gospođu Grabar-Kitarović, ne samo tehnički već obilato i financijski. Tijesna pobjeda koju je aktualna predsjednica tada ostvarila, možda se dogodila upravo zahvaljujući našim glasovima. Jesmo li kao stranka nakon toga dobili barem moralnu zahvalu? Je li se, još uvijek aktualna predsjednica, ikada sjetila kako je to tada postala zahvaljujući i našim glasovima? Naravno da nije. Niti ona niti njezina stranka, njezin HDZ. Upravo suprotno, stranka kojoj gospođa Grabar-Kitarović pripada se svim silama trudila kako bi nas uništili na gotovo svim razinama, a gospođa Grabar-Kitarović je odmah nakon izbora “zaboravila” da HSS uopće postoji. Ali, nismo zaboravili mi. Nismo zaboravili da još uvijek vraćamo dugove koji su nam ostali poslije financiranja kako njezine kampanje, tako i HDZ-ove kampanje 2015. godine.

Isto tako nismo zaboravili niti ćemo zaboraviti tko je našoj stranci pružio ruku spasa, tko je vjerovao u nas kada su nas već htjeli otpisati. Nećemo zaboraviti koja nam je stranka uvijek bila korektan partner i može se slobodno reći, prijatelj HSS-a i svih nas članica i članova najstarije hrvatske stranke, stranke koja u kontinuitetu djeluje već 115 godina. Nećemo zaboraviti da je to bio Zoran Milanović u vrijeme kad je bio predsjednik SDP-a.

Iako, to je možda i manje važno. Ono što je mnogo važnije jest to da Hrvatska u nedjelju napokon ima priliku preokrenuti trend, ima priliku izabrati drugačijeg političara, Hrvatska ima priliku “upaliti svjetlo” nakon dugogodišnjeg mraka u koji su nas doveli HDZ i gospođa Kolinda Grabar-Kitarović.

I mi, članice i članovi HSS-a imamo priliku biti u nedjelju na pravoj strani, na pobjedničkoj strani, na strani hrvatske budućnosti. Ne samo da imamo priliku, nego sam uvjeren da ćemo je i iskoristiti. Siguran sam da ćemo s većinom građanki i građana, biračica i birača naše domovine, napraviti sve kako bi Zoran Milanović postao novi predsjednik Republike Hrvatske. Naš predsjednik, hrvatski predsjednik!

 

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti