Ovrhe se ne smiju provoditi, niti nad građanima niti nad poljoprivrednicima

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović je danas u Saboru tijekom rasprave o ovrhama rekao kako je HSS- od početka krize upozoravao da ne smije biti ovrha niti deložacija.

” S tim se nije smjelo čekati do sada. I podaci od 25 tisuća novonezaposlenih govore da mjere za pomoć gospodarstvu nisu donesene na vrijeme i vjerojatno će mnogi od njih biti blokirani.
Nije riješen status niti stalnih sezonskih radnika koji su čekali posao na moru, a najveći dio njih je iz Slavonije, Baranje i Srijema. I među njima će biti blokiranih”, rekao je Vlaović.

OVRHE SE NE MOGU PROVODITI, A ZATEZNE KAMATE NE MOGU I NE SMIJU TEĆI

“Isto tako, tražimo i zakon o moratoriju na kredite jer je i mnogim građanima i OPG-ovima teško postići dogovor s bankama, a i to je skuplja varijanta za građane nego kad postoji zakonsko rješenje.

Vlada mora naći rješenje i za blokirane iz redova OPG-ova, ali i općenito rješenje za nastavak poljoprivredne proizvodnje. Tražili smo da izravna plaćanja budu isplaćena do 15. travnja – NISU isplaćena. Tražili smo i da se osnuje poseban fond za financiranje poljoprivredne proizvodnje i dalje ustrajemo u tome. Ovrhe se ne mogu provoditi, a zatezne kamate ne mogu i ne smiju teći”, naglasio je.

HSS PODRŽAO HRVATSKI SELJAČKI SAVEZ U ZAHTJEVU DA SE ZA PROIZVODNU GODINU 2020., A NA OSNOVU ZAHTJEVA IZ 2019. ISPLATITI 50 POSTO IZNOSA POTPORE

“Podržali smo i Hrvatski seljački savez da se OPG-ovima za proizvodnu godinu 2020., a na osnovu zahtjeva iz 2019., isplatiti 50 % iznosa potpore jer su pretrpjeli goleme štete. U protivnom ćemo imati problem u proizvodnji hrane. Ako je Nacionalni stožer znao propisati mjere, onda Vlada ne može ostati gluha na probleme poljoprivrednika”, zaključio je Vlaović.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti