Orepić: Ovi izbori će biti u znaku micanja nefunkcionalne, bahate i rasipničke HDZ-ove države

Zastupnik HSS-a Vlaho Orepić danas je u Hrvatskom saboru istaknuo kako svaki dan slušamo politiku koja se zasniva na osobnoj diskreditaciji političkog protivnika.

“Svaki dan slušamo pitanja možemo li zamisliti da nam Bernardić bude premijer i znaš li tko je Krešo Beljak? Davor Bernardić je predsjednik najveće oporbene stranke. Krešo Beljak je gradonačelnik najuspješnijeg grada u Hrvatskoj i predsjednik jedine stranke u Hrvatskoj koja ima potpunu političku dubinu hrvatskog identiteta.”

“Zašto se nikad nitko nije pitao zašto premijer može biti netko tko nije vodio ni ogranak svoje stranke prije nego što je postao premijer? Može li biti premijer netko tko je na čelu stranke koja je optužena za kaznena djela? Može li biti premijer biti netko tko je na čelu stranke koja je omogućila da nam nedostaje mlijeka, mesa, voća i povrća?

Premijer je netko tko je na čelu stranke koja je ispraznila 200 sela u Slavoniji. Za koga je to ispraznila? HDZ je stranka koja kontrolira DORH, koja je omogućila Agrokor, prokockala INU, stranka koja je odgovorna da imamo 52% mirovina ispod prosjeka razine siromaštva i da imamo 50% mirovina koja nisu zaslužene. Je li to nešto čemu trebamo dati glas i da dalje vodi ovo društvo?, upitao je Orepić.

“Na strani sam onih koji to žele mijenjati. Svjestan sam potrebe okupljanja kako bi maknuli s vlasti to što nas je dovelo u takvu situaciju. Želim da rad i znanje budu isplativi u ovoj državi. Želim da se ukinu porezi na reinvestiranje. Želim da se poljoprivreda i realna proizvodnja odmah učine isplativom.

Želim se boriti za solidarno društvo u kojem će svatko moći učiti, liječiti se i biti jednak pred zakonom, bez obzira ima li novaca za to ili nema. Ovi izbori će biti u znaku micanja nefunkcionalne, bahate rasipničke HDZ-ove države i stvaranje nacionalne hrvatske države“, zaključio je zastupnik HSS-a.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti