Održana Izvještajna skupština organizacije žena HSS-a Hrvatsko srce

Gotovo 200 delegatkinja sudjelovalo je u radu Izvještajne skupštine organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ koja je održana u Samoboru, a na kojoj je jednoglasno prihvaćeno izvješće predsjednice Hrvatskog srca Brigitte Berulec te plan rada.

„Mi žene ne želimo da nas se prisiljava da moramo birati što nam je bitnije, je li nam bitnija karijera, politički angažman ili obitelj. Ne želimo birati! Želimo imati mogućnost izbora, a ne da društvo i okolina određuju umjesto nas“, naglasila je predsjednica Hrvatskog srca Brigitte Berulec te dodala kako je „važno ne zaboraviti što sve slobodni muškarci i žene mogu postići kada svoje stvaralačke sposobnosti udruže za zajednički cilj uz neophodnu dozu odvažnosti.“

Na Skupštini su bili prisutni i kandidati HSS-a za Europski parlament – predsjednik HSS-a i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak te Zoran Bahtijarević, omiljeni dječji kirurg i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao je članice Hrvatskog srca da izađu na izbore za Europski parlament, ali i da se ne boje pokazati ambicije za funkcije izvršne vlasti na svim sljedećim izborima.

„Vjerujem u vas, vjerujem u vaše sposobnosti i znanje. Pozivam vas na progresivnije djelovanje u životu naše stranke kako bi HSS ponovno postao baš onakav kakvog ga je i zamislio Stjepan Radić, najjača stranka u Hrvatskoj. Kao što svakodnevno preuzimate odgovornost u vašem profesionalnom ili privatnom životu, pozivam vas da budete spremne to učiniti i na jednima od sljedećih izbora. Prve hrvatske političarke su bile upravo HSS-ovke, zašto ne bi i danas HSS-ovke bile na nekima od funkcija izvršne vlasti? Žene su dokazale da se ne plaše“, naglasio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Jedan od najcjenjenijih dječjih kirurga i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, kandidat HSS-a za Europski parlament Zoran Bahtijarević zahvalio je članicama Hrvatskog srca na podršci te je poručio kako će djeca, mladi i žene biti u fokusu njegova djelovanja u Europskom parlamentu.
 

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti