Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

NAKON SRAMOTNE OBJAVE “MLADIH NJEMAČIH ZELENIH”, I BRZE REAKCIJE NAŠEG MLADOG ČLANA USLIJEDILA JE ISPRIKA – ISPRIKA JE PRIHVAĆENA

Bruno Šagi, predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a, osudio je objavu koja se nalazila na Twitter profilu Grüne Jugend (Mladi Njemački Zeleni) u kojoj je njemačka organizacija Hrvatsku povezala s genocidom u Srebrenici: “Osuđujem objavu. Napisali su laž i osramotili se. Ne možemo graditi zdravu budućnost, ako netko mijenja povijesne činjenice koje nije teško provjeriti.”

Danas je objava maknuta uz ispriku Hrvaticama i Hrvatima. Bruno, koji je inače prošlih godina bio i aktivan član, a jedno vrijeme i sukoordinator u Radnoj grupi za demokraciju i uključivost u Federaciji Mladih Europskih Zelenih (FYEG), danas je na to rekao: “Isprika je prihvaćena. Trebamo graditi zdrave i partnerske odnose. Samo tako možemo napredovati.

Drago mi je da su kolege iz Njemačke nakon reakcije prepoznali svoju grešku te korektno reagirali isprikom hrvatskom narodu. Što se Srebrenice tiče, radi se o strašnom zločinu (genocidu) koji trebamo pamtiti da se više nikad i nikome ne ponovi.”

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti