Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović prvi čovjek koprivničko-križevačkog HSS-a

Na danas održanoj Izbornoj skupštini koprivničko-križevačkog HSS-a u Koprivnici, za novog predsjednika HSS-a Koprivničko-križevačke županije izabran je Mario Švegović, načelnik općine Koprivnički Ivanec.
Tako su velikom većinom, s 83 glasa za, odlučili delegati skupštine županijske organizacije. Tek su tri delegata bila protiv.

Švegović je rođen 1978. godine, diplomirao je na Stručnom studiju mehatronike na Veleučilištu u Bjelovaru te stekao zvanje bacc. ing. mehatronike. Oženjen je i otac petero djece. Član HSS-a je od 1995. godine, a u tri mandata bio je općinski vijećnik općine Koprivnički Ivanec. Za načelnika općine izabran je na prošlim lokalnim izborima, 2017. godine te tu dužnost obnaša volonterski.

Koprivnički Ivanec je preuzeo s minusom od milijun i pol kuna u općinskoj blagajni, a samo u godinu i pol mandata, Švegović je odgovornim poslovanjem općinu doveo u plus od pola milijuna kuna. Tijekom svog mandata općinskog načelnika posebno se istaknuo mjerama za djecu, mlade obitelji te stanovnike treće životne dobi kao i u borbi protiv neodgovornog gospodarenja otpadom na odlagalištu Piškornica u Koprivničkom Ivancu. Ističe da mu je važnije zdravlje njegovih sumještana i pitka voda od novca.

Izbornom mladom načelnika Švegovića za predsjednika ove županijske organizacije, došao je kraj dugom i teškom razdoblju rada ove nekad najjače županijske organizacije HSS-a, a koji su obilježile brojne tegobe, izdaje, prevare i svađe koje su potencirali bivši čelnici.

Za potpredsjednice i potpredsjednike su izabrani Ivana Čoklica, Hrvoje Petrić, Zdravko Ivančan, Branko Mesarov, Željko Jukić i Želimir Bajec. Za zamjenika predsjednika potvrđen je Mario Hudić, dugogodišnji načelnik općine Koprivnički Bregi.

Novom vodstvu želimo puno uspjeha u radu.

 

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti