Lenart: Šokira me što Ministarstvo poljoprivrede ne raspolaže važnim podacima!

“Od 2003. do 2016. godine 850 tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta je jednostavno nestalo, ne vode se nigdje! Kroz nekoliko godina se bitno mijenjaju podaci, kao da netko to zemljište odvozi iz Hrvatske. Očito se te površine čuvaju za nekoga ili za nešto”, upozorio je zastupnik Željko Lenart.

Osvrnuo se na odgovor na zastupničko pitanje koji je dobio od Ministarstva poljoprivrede.

Zatražio sam podatak koliko je u proteklih 15 godina poljoprivrednog zemljišta prevedeno u šumsko ili građevinsko zemljište. Odgovor ministarstva me šokirao! U odgovoru stoji da je, prema podacima kojima raspolažu za 2018. godinu, ukupno na području RH prenamijenjeno 2 716 ha poljoprivrednog zemljišta. To je otprilike 10% površina koje je radio nekadašnji Agrokor. Ono što još više šokira je da ministarstvo nema podatke za proteklih 15 godina koliko se zemljišta prenamijenilo iz poljoprivrednog u nepoljoprivredno!”, rekao je Lenart te istaknuo kako je ovo očito dokaz da nitko ne radi svoj posao kako treba.

“Poslovica kaže da jedino zemlja i žena rađaju. Nažalost, ova država i HDZ-ova vlast i to uništavaju. Nestaje poljoprivredno zemljište za poljoprivrednu proizvodnju, isto tako žene odlaze iz Hrvatske živjeti i raditi van i vjerojatno se više nikad neće vratiti. Zamislimo se nad ovim podacima i pokrenimo se jer nećemo imati gdje proizvoditi hranu i ostat ćemo bez novih naraštaja!”, zaključio je zastupnik HSS-a.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti