Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Lenart: Represija neće smanjiti broj poginulih!

Zastupnici HSS-a u Hrvatskom saboru raspravljali su danas o prijedlogu Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

”S obzirom na drastično povećanje kazni koje se predlažu ovim prijedlogom Zakona o sigurnosti prometa na cestama taj zakon mogao bi se zvati i Zakon o sigurnosti državnog proračuna. Ova Vlada smatra da će financijskom represijom držati ovaj narod u pokornosti.”, rekao je zastupnik Lenart.
Zanimljivo je da se neki zastupnici vladajuće većine ne slažu s mnogim odredbama ovog zakona, ali će svejedno glasovati za njega jer moraju poštivati stranačku stegu.
”U prvom planu vam je isključivo punjenje državnog proračuna, a ne gledate kako vam hrvatski narod živi. Stisak oko vrata hrvatskog naroda je sve jači. Varate se ako mislite da je to dobra metoda. Kazne koje ste utrostručili neće smanjiti broj smrtno stradalih na hrvatskim cestama.”, zaključio je zastupnik Lenart.

Vlaović: Treba uvesti kazne prema visini prihoda!

Zastupnik Vlaović rekao je da su kazne koje se predlažu Zakonom o sigurnosti prometa na cestama prevelike u odnosu na prihode koje naši građani imaju. ”Trebalo bi uvesti kazne prema visini prihoda no žalosno je da država na to nije spremna jer ne postoje kvalitetne evidencije. Svrha ovog Zakona ne smije biti punjenje državnog proračuna, nego prevencija prometnih nesreća.”, kazao je Vlaović.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti