Lenart: Prema poljoprivrednom zemljištu se odnosimo maćehinski zbog tuđih interesa

“Dvije godine se neće raspolagati državnim poljoprivrednim zemljištem”, upozorio je Željko Lenart u Hrvatskom saboru.

“Možda te dvije godine ne znače ništa za službenike u ministarstvu ili zastupnike, ali kada bi se stavili u poziciju seljaka to su dva ciklusa proizvodnje u kojima može ili napredovati ili propasti!”, rekao je zastupnik HSS-a te ukazao na probleme poljoprivrednih proizvođača.

Poljoprivredno zemljište je osnovni resurs za poljoprivrednu proizvodnju

“Poljoprivredni proizvođači ne znaju što će se dogoditi s poljoprivrednim zemljištem kojeg obrađuju! Poljoprivredno zemljište je osnovni resurs za poljoprivrednu proizvodnju, a mi se prema njemu odnosimo maćehinski zbog nečijih interesa“, rekao je Lenart te dodao kako se svaki dan događa devastacija poljoprivrednog zemljišta i da mnogi moćnici i interesne skupine žele sebi prigrabiti što više.

Poljoprivredno zemljište treba dati onima koji stvarno žele raditi

Zastupnik HSS-a je rekao kako je poljoprivreda propala u svim segmentima i da stagniramo u svim proizvodnjama.

“Ovoj državi kao da nisu bitna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, oni koji se bave proizvodnjom i žele stvarati novu vrijednost. Sve najjače ekonomije Europe imaju jaku poljoprivredu. Nažalost, naši seljaci šute, ne bore se za svoja prava, a kada se krenu provoditi zakoni njima će se obiti o glavu. Glavni zakon ove države je da velika riba jede malu ribu. Poljoprivredno zemljište treba dati onima koji stvarno žele raditi, onima koji žive na tom ruralnom prostoru. Provezite se malo selima Slavonije, Banovine, bilo gdje, kuće su napuštene, ruše se same od sebe, ljudi su otišli”, kazao je Lenart te dodao kako oni koji se trude proizvoditi i raditi svaki dan nailaze na nove prepreke.

“Zar mislite da će nas neke multinacionalne kompanije koje će preuzeti hrvatsko poljoprivredno zemljište hraniti? Pa pogledajte što imamo u trgovinama u koje ne može doći hrvatska roba! Ne možemo biti svoji na svome niti slobodni ako jedemo tuđu hranu, ako će nam šumama i vodama gospodariti stranci! Što će ostati od Hrvatske? I sabornicu smo iznajmili, a ako ovako nastavimo ostat će nam samo zastava i himna”, zaključio je.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti