Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Lenart: Kada će poljoprivrednici doći do svog novca za kukuruz isporučen 2019. godine?

“Već sam tri puta ovdje govorio o prevari poljoprivrednih proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije. Njihov kukuruz je preuzet 2019. godine i nikada nije plaćen. O toj temi je bilo riječi u prilogu emisije Plodovi zemlje. Nažalost, ni nakon javnog istupa prevarenih poljoprivrednih proizvođača nema nikakvog efekta”, rekao je Željko Lenart u Hrvatskom saboru.

Naš pravosudni sustav je korumpiran na svim razinama. Žalosno je da je najveći ‘reformator’ našeg pravosuđa Zdravko Mamić koji je doveo do privođenja i zatvaranja nekih sudaca. Na svjetlo dana je stavio dokazanu korupciju, a stvar je daleko gora nego što se čini”, poručio je.

“Poljoprivrednici nisu dobili novac, oni koji su ih prevarili nisu niti blizu da budu osuđeni za ovu prevaru koju su počinili, a poljoprivrednici za sve imaju dokumente! Prevareni su proizvođači koji jedva krpaju kraj s krajem. Iz rješenja Općinskog državnog odvjetništva u Sisku vidi se da se pokušavaju zataškati imena nekih ljudi. Piše da je kukuruz predan u Hrvatskoj Dubici, ne spominje se ime i prezime onoga kod koga je predan i govori se o ljudima koji su pobjegli u BiH jer imaju državljanstvo, što je već postao standard”, rekao je Lenart te pozvao institucije na djelovanje u ovom slučaju.

“Ovim putem pozivam naše pravosuđe, DORH, Ministarstvo pravosuđa i premijera da konačno pokušaju u ovoj državi ispraviti barem neku nepravdu! Ovdje se radi o onima koji proizvode hranu, koji su još ostali u Posavini nizvodno od Siska gdje svaki dan ima sve manje ljudi. Na ovakav način će i oni prestati proizvoditi hranu i jednostavno napustiti naše ruralne krajeve. Čemu se ulaže novac u potpore i izvlači iz europskih fondova ako više nikoga neće biti na selu?”, zaključio je zastupnik HSS-a.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti