Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Krešo Beljak: Moramo pomoći onima koji su pogođeni epidemijom

Predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak izjavio je kako je nužno brzo djelovati u donošenju odluka kojima je cilj ublažavanje posljedica nastalih zbog epidemije koronavirusa. U skladu s tim, danas je Grad Samobor odlukom gradonačelnika donio mjere za pomoć gospodarstvenicima te građanstvu.

Za svu djecu koja neće ići u vrtić i školu te neće koristiti usluge školske prehrane i produženog boravka, roditelji neće morati plaćati te usluge u skladu s brojem dana izostanaka djeteta.

Dječji vrtići koji nisu u vlasništvu grada, kao i obrtne djelatnosti dadilja ostvarit će pravo na puni iznos sufinanciranja programa uz uvjet da zadrže isti broj zaposlenih koji su imali prije početka epidemije.

Djeca vrtic

Svi oni koji odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske budu morali prestati s radom oslobađaju se plaćanja komunalne naknade, oslobađaju se plaćanja zakupnine ako je riječ o gradskom prostoru ili površini te im se neće naplaćivati niti odvoz miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada.

Jednako tako, neće se naplaćivati zakup poslovnih prostora koja su u vlasništvu Komunalca d.o.o.

Ovo su prve u nizu mjera, a gradonačelnik Krešo Beljak ističe kako će Grad Samobor donijeti još neke mjere u skladu s razvojem epidemiološke situacije i posljedica koje će ona imati na gospodarstvo i život građanki i građana Samobora. Pozvao je i ostale gradonačelnice i gradonačelnike u Hrvatskoj da donesu mjere za pomoć u skladu s proračunskim mogućnostima.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti