Konstituirajuća sjednica Predsjedništva HSS-a

U srijedu 2. rujna 2020. godine održana je konstituirajuća sjednica Predsjedništva HSS-a. Prva je to sjednica nakon Glavne izborne skupštine koja je održana krajem srpnja. U novom Predsjedništvu zastupljene su sve hrvatske regije te Grad Zagreb kao posebna administrativna cjelina.

Članovi Predsjedništva jednoglasno su donijeli odluku da se pozivaju sve članice i članovi na aktivniji rad u svrhu jačanja stranke, njezinih politika i vrijednosti koje HSS baštini već više od stotinu godina.

Donesena je odluka da se počne s pripremama za lokalne izbore te je nastavno na to, Predsjedništvo zadalo rokove oko isticanja kandidatura za župane, gradonačelnike i načelnike. Informacije o rokovima poslane su predsjednicima na svim lokalnim razinama.

Donesene je i odluka da će se hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu održati 20. rujna, ali bez tradicionalne povorke s obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju. U svetištu Majke Božje Bistričke tog će se dana održati misa s početkom u 11 sati te će biti prisutno vodstvo stranke na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom.

Uslijed specifičnosti situacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije COVID-19 apeliramo na sve članice i članove stranke koji planiraju svoj dolazak u Mariju Bistricu da budu odgovorni prema sebi i drugima te da poštuju sve mjere koje je propisao HZJZ-a u cilju sprječavanja širenja virusa i zaštite zdravlja.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti