Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Koliko će se još poštanskih ureda zatvoriti?

U Hrvatskom saboru raspravljalo se o Zakonu o poštanskim uslugama o kojem je u ime Kluba zastupnika HSS-a i Demokrata govorio predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

‘’Šokiran sam načinom na koji se banalizira problematika poštanskih usluga, odnosno stanja u kojem se Hrvatske pošte nalaze. I još se k tome sve to predstavlja kao nešto pozitivno jer je eto, u potpunosti liberalizirano tržište. Posljedica te potpune i nepotrebne liberalizacije je zatvaranje niza poštanskih ureda. Evo jednog primjera iz područja grada iz kojeg dolazim. Na području grada Samobora Hrvatske pošte već 10 godina žele zatvoriti jedan poštanski ured.’’ rekao je predsjednik Beljak te dodao da Grad, čija to nije obaveza, taj poštanski ured sufinancira sa gotovo 300 tisuća kuna godišnje kako se ne bi zatvorio.

Predsjednik Beljak u svom je izlaganju rekao kako pošte u hrvatskoj imaju dugu tradiciju te kako je žalosno je da smo dočekali državnu samostalnost da bismo uništavali onu infrastrukturu koju nam je još austrougarska stvarala kao pretpostavku održivog prostora, a hrvatska država to je prepustila općoj liberalizaciji tržišta. ‘’To vodi uništenju većeg dijela prostora Republike Hrvatske’’, zaključio je predsjednik Beljak.

Predsjednik Beljak iznio je prijedlog kako pomoći Hrvatskoj pošti na primjeru drugih zemalja: ‘’Ako bi bilo koji privatni pružatelj poštanskih usluga htio raditi u Hrvatskoj trebao bi dobiti koncesiju i morao bi iz svoje zarade uplaćivati u zajednički koncesijski fond iz kojeg se onda plaća opstanak ureda Hrvatske pošte na području cijele Hrvatske.’’

O Zakonu o poštanskim uslugama pričao je i zastupnik Vlaović:
”I na primjeru Hrvatskih pošta pokazujemo da smo zemlja apsurda. Paket iz Londona ili Berlina prije će doći na svoje odredište nego pošiljka poslana iz nekog našeg grada do sela udaljenog 10ak kilometara. Razlog tome je što poštar u neka seoska naselja ide jednom do dva puta tjedno.”

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti