IZABRANO JE NOVO VODSTVO SVEUČILIŠNE ORGANIZACIJE HSS-a (SOHSS)

Održana je Glavna izborna skupština Sveučilišne organizacije HSS-a (SOHSS). Za predsjednika je izglasan Bruno Šagi, za potpredsjednike Stjepan Gašparović, Nina Bojanić i Marija Magdalena Šolčić, glavna tajnica je Helena Drvenkar, a blagajnica Lana Jurkin.

Bruno Šagi, inače student povijesti, o izborima:
“Velika mi je čast biti po drugi puta izabran na mjesto predsjednika Sveučilišne organizacije HSS-a, osnovane 1910. godine. U prvom mandatu, kao predsjednik sam odmah na početku sebi zadao nekoliko ciljeva. Svi su se ciljevi ostvarili s puno uloženog rada. Ništa od toga ne bi bilo moguće bez ostatka ekipe iz prošlog Predsjedništva SOHSS-a kojem ovom prilikom iskreno zahvaljujem na sjajnoj suradnji koju smo imali. Mislim da smo uspjeli ispisati odličnu priču kojoj sada slijedi, nadam se, još bolji nastavak, iako se ne bih žalio da bude jednako dobra kao i ona prva. Činjenica je da smo u suradnji s Organizacijom mladih HSS-a, najaktivniji podmladak neke političke stranke u Hrvatskoj. U ovom mandatu, naš će glavni fokus i dalje biti na isticanju problema u studentskoj zajednici te nuđenju kvalitetnih rješenja za te probleme. Također, nastavit ćemo isticati i tražiti rješenja za probleme našeg društva općenito i nastaviti surađivati s našim saborskim zastupnicima te političkim strankama iz inozemstva za koje smatramo da su nama srodne. Posvetit ćemo se i nadolazećim izborima 2024., na kojima će HSS sudjelovati i s dijelom mladih snaga.

Stjepan Radić davno je za sobom ostavio rečenicu: “Samo živom voljom, u suradnji svih za sve, stvara se sa živima, živa povijest jednog naroda.” U ritmu suradnje, aktivnosti i razmjene znanja, zajedno do novih pobjeda!”

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti