HSS Zagrebačke županije: Ne stignemo se baviti prozivkama, okrenuti smo projektima za boljitak stanovnika Županije

S obzirom na napade na osobnoj razini te na stalne prozivke čelnice HSS-a Zagrebačke županije pa i HSS-a na nacionalnoj razini, dužni smo reagirati.

Nakon uspješnog konstituiranja Županijske skupštine Zagrebačke županije iz trećeg pokušaja, članstvo HSS-a Zagrebačke županije usmjerilo je energiju te daje podršku programima i projektima nužnima za obnovu potresom pogođenih područja, stabilnosti uslijed korona krize, zdravstvu, obrazovanju i drugo.

Trenutačno je u izradi rebalans proračuna Zagrebačke županije od kojih ističemo planiranje 42 milijuna kuna za potresom pogođena područja. Bez konstituiranja Županijske skupštine 3. kolovoza 2021. godine, ova sredstva za obnovu javnih objekata ne bi za duže vrijeme bila dostupna gradovima i općinama Zagrebačke županije. Također, trošak novih izbora od 5 milijuna kuna značio bi manje u proračunu za zdravstvo, školstvo, udruge, branitelje, poljoprivredu i drugo.

Nadalje, predsjednica HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović nikada nije svoju privatnu životnu situaciju koristila u politička nadmetanja. Podsjećamo kako je zbog političkih pritisaka ostala bez posla, iako je majka koja živi sama s troje djece. Nije javno govorila o tome, skupljala političko bodove niti izigravala žrtvu, a dosadašnji koalicijski partner SDP u tim najtežim trenucima prošloga mandata nije joj pružio podršku. Stoga je nejasno zašto sada javno govore o situaciji koju je Martina Glasnović cijelo vrijeme držala za sebe, a svoje političko djelovanje temeljila je isključivo na radu i upornosti iza kojeg stoje rezultati. Svi oni koji poznaju Martinu Glasnović vrlo dobro znaju da zbog privatnih interesa nije spremna ni na kakve kompromise niti bi dogovarala suradnju na štetu HSS-a niti stanovnika Zagrebačke županije. Stoga svi koji žele konstruktivno i predano pridonositi razvoju svojih sredina, u Martini Glasnović, predsjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije, imaju sugovornika.

Poštujemo odluku da svatko gradi svoj politički put, a tako i Mihael Zmajlović. Vrijeme će pokazati zašto je još 18. srpnja 2021. okrenuo leđa HSS-u kako u Zagrebačkoj županiji s kojim je bio na zajedničkoj listi, tako i sada u Samoboru. Želimo mu uspjeh u političkom djelovanju, kao i njegovim stranačkim kolegicama i kolegama.

Iza HSS-a je 117. godina postojanja, progona, zabranjivanja, djelovanja i rada. Svi koji u HSS-u vide partnera morat će prihvatiti da je HSS samostalna stranka okrenuta budućnosti, a ne „ruka u zraku“ za osobne političke ambicije pojedinaca iz drugih stranaka.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti