HSS u Koprivničko-križevačkoj županiji ima novu predsjednicu – Kristinu Škodu Vajdić

Dosadašnja koordinatorica koprivničko-križevačkog HSS-a Kristina Škoda Vajdić izabrana je za novu predsjednicu te županijske organizacije. Izborna skupština održana je u srijedu, 15. prosinca, a glasalo je 53 od ukupno 56 delegatkinja i delegata. Za potpredsjednice su izabrane Marija Kovačić i Martina Kokša, dok su za potpredsjednike izabrani Marko Martinčević, Branko Mesarov, Zdravko Tuba te Zoran Vrabelj.

“Nažalost i ovu Skupštinu morali smo prilagoditi epidemiološkoj situaciji. Moram reći da sam tužna zbog toga što je nismo mogli organizirati uživo. Sretnija bih bila da smo se našli u našim Molvama, Koprivničkom Ivancu, Koprivnici ili nekom drugom mjestu naše županije. Iskreno se nadam kako će uskoro doći normalna vremena kako bismo se ponovno mogli vidjeti”, poručila je Škoda delegatima u Izvješću o radu u protekloj godini dok je obnašala dužnost koordinatorice.  

“Kratko ću se osvrnuti na vrijeme koje je pred nama. Da se ne lažemo – HSS je devastiran, ali nadu mi dajete vi delegati, koji ste unatoč svemu što se dogodilo još uvijek tu i što je najvažnije – vjerujete u HSS. Nadu mi daju 1104 glasa koja smo osvojili na izborima za Županijsku skupštinu, nadu mi daju mladi ljudi koji su voljni svoje znanje i trud uložiti  za dobrobit sredina u kojima žive, za HSS. Kao i svi oni iskusni, naši stariji članovi, koji su voljni s nama podijeliti svoje iskustvo i mudrost, iako bi danas mogli uživati u zasluženoj mirovini”, poručila je Škoda te dodala kako misli da je to bogatstvo koje moramo čuvati, jer se time jedino HSS može pohvaliti.

Zasigurno ne možemo promijeniti svijet, ali zajedno možemo naše općine, gradove i županiju učiniti boljim i sretnijim mjestima za život, gdje će se ponosno odrastati i dostojanstveno starjeti

“HSS je prošao mnoge oluje i nijedna ga nije uništila, vjerujem da neće niti ova. Vjerujem da zajedno možemo ponovno izgraditi našu stranku. To dugujemo prije svega onima koji su prenosili ideju HSS-a generacijama prije nas, a na kraju krajeva to dugujemo sebi i svojoj djeci, jer kakav bi primjer dali budućim generacijama ako bi odustali bez borbe? Zasigurno ne možemo promijeniti svijet, ali vjerujem da zajedno možemo učiniti puno toga kako bi barem njegov mali dio – naše općine, gradove, županiju učiniti boljim, ljepšim i sretnijim mjestima za život – gdje će se ponosno odrastati i dostojanstveno starjeti”, zaključila je Škoda.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti