Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

HSS-ovke i HSS-ovci odali počast Stjepanu Radiću u povodu 94. godišnjice njegove smrti

Dana 8. kolovoza 1928. godine u 57. godini života umro je suosnivač HPSS-a (kasnije HSS) i velikan hrvatske povijesti Stjepan Radić. Njegova je smrt bila posljedica komplikacija nastalih pri atentatu u tadašnjem Parlamentu 20. lipnja, a zdravstveno stanje nakon ranjavanja dodatno mu je bilo otežano i zbog dijabetesa od kojeg je bolovao. Poslije ranjavanja imao je stalno povišenu temperaturu, dobio je upalu pluća i na kraju, podlegao srčanom udaru.

Delegacija HSS-a predvođena predsjednikom stranke Krešom Beljakom odala mu je počast na njegovu grobu u arkadama zagrebačkog groblja Mirogoj.

HSS Brodsko posavske županije na čelu s predsjednicom Klarom Šćukom odalo je počast Stjepanu Radiću kod njegove biste u Slavonskom Brodu.

Članice i članovi Županijske organizacije HSS-a Vukovarsko-srijemske županije na čelu s predsjednikom Stjepanom Gašparovićem ove godine su obilježili 94. godišnjicu smrti Stjepana Radića u Cerni.

HSS Krapinsko zagorske županije predvođeni potpredsjednikom dr. Ivanom Šantekom i članom predsjedništva Željkom Zozolijem odali su počast ispred bisti u Maču i Zlatar Bistrici.

HSS Osječko baranjske županije i Gradske organizacije Donji Miholjac počast su odali kod biste u Donjem Miholjcu.

Gradska organizacija HSS-a Petrinja počast je odala kod biste Stjepana Radića u Petrinji.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti