HSS-ov zastupnik Orepić: HDZ ne ispušta DORH iz ruku

Vlaho Orepić, saborski zastupnik HSS-a komentirao je izbor nove državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek čije imenovanje HDZ želi progurati što prije.

HDZ JE DRŽAVU POISTOVJETIO SA STRANKOM, S HDZ-om

U ovome trenutku ne trebamo ići u reizbor prvog čovjeka DORH-a, jer bi bilo pristojno i kulturno pričekati rezultate parlamentarnih izbora te ga tada imenovati. To bi bila elementarna politička higijena što HDZ nema”, rekao je Orepić te je ustvrdio kako HDZ sa žurnim postupkom reizbora Glavne državne odvjetnice “po tko po tko zna koji put pokazuje da je poistovjetio državu sa strankom, s HDZ-om, a to je nedopustivo i to više ne možemo tolerirati“, kaže Orepić.

PRVI ČOVJEK DORH-a TREBA BITI IZVAN SUSTAVA AKO ŽELIMO DA DORH RADI SVOJ POSAO

Ne može se tolerirati niti način reizbora prvih ljudi DORH-a, počevši od gospodina Bajića, preko Cvitana… do gospodina Jelinića i sada ovog novog prijedloga. HDZ to radi tako da čovjeka kojeg treba smijeniti stave na mjesto pomoćnika, a onoga tko je bio na mjestu pomoćnika stave na prvo mjesto. Svi su oni dio kontinuiteta politike i vlasti koja je prouzročila stanje države u kojem se trenutačno nalazimo. Mi trebamo čovjeka izvan sustava ako želimo da DORH poluči svoje rezultate, da radi svoj posao, a to je da postupa prema svim počiniteljima kaznenih djela”, zaključio je.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti