Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

HSS-ov Vlaović Kuščeviću: Od 2008. godine niste prijavili kuću u gruntovnici i katastru, kakva je to poruka građanima?

HSS-ov zastupnik Davor Vlaović upitao je ministra uprave Lovru Kuščevića kakvu poruku šalje građanima ako više od deset godina vlastitu kuću u Nerežišću nije proveo u katastru i gruntovnici, nego se još uvijek vodi kao pašnjak.

U raspravi o Konačnom prijedlogu zakona o sustavu državne uprave, Vlaović je pozdravio najavu njene digitalizacije, ali i naglasio da se, ako se želi uspostaviti efikasan sustav, mora još puno uložiti u geodetsku upravu, sređivanje katastra i gruntovnice. Neki mediji pišu da je ministar Kuščević uveo katastar u pokretu, a sam je u prekršaju, jer vlastitu kuću u Nerežišću nije proveo u katastru i gruntovnici, još uvijek se vodi kao pašnjak, izjavio je HSS-ov zastupnik pitajući ministra kakvu poruku šalje građanima ako od 2008., kad je dobio uporabnu dozvolu za tu kuću, to nije proveo u gruntovnici i katastru.

HSS se pita i zašto se sada kroz zakon pokušava provući zapošljavanje po volji ministra, nekadašnji revolving door, što je proglašeno neustavnim?

To nije dobro iz dva razloga, mlade ljude zapošljavate na određeno vrijeme, što znači da su im nikakve šanse za kredit za stan, automobil, osim toga, ako to pravo dajete ministru, zašto ga niste dali i drugima koji dolaze politički na funkcije, primjerice županima, pita Vlaović.

Izvor: Hina

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti