Hrvoje Frankić: Zabrinut sam za funkcioniranje Zagrebačke županije, župan je blizak Barišiću

HSS Zagrebačke županije održao je izvanrednu konferenciju za medije nakon objave kako je gradonačelnik Velike Gorice, predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije i saborski zastupnik Dražen Barišić jedan od aktera afere JANAF koja potresa Hrvatsku.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić (HSS) upozorio je kako je aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nedugo nakon prošlih lokalnih izbora, pod potpuno neobjašnjivim okolnostima, razvrgnuo koaliciju sa SDP-om i otišao u koaliciju s Bandićem i HDZ-om, kako bi se približio upravo Draženu Barišiću.  

“Pozdravljam sve aktivnosti policije, USKOK-a i ostalih tijela koja provode aktivnosti kontrole korupcije i ostalih nepravilnosti koje se događaju u Republici Hrvatskoj i napose u Zagrebačkoj županiji. Ono što me sada posebno zabrinjava je funkcioniranje Zagrebačke županije zato što ima jako puno nepravilnosti, nema ravnomjernog razvoja gradova i općina, a isto tako vrši se pritisak na zaposlenike Zagrebačke županije i na vijećnike u Skupštini kako bi funkcionirali onako kako to aktualnom županu isključivo odgovara”, rekao je Frankić te dodao kako je njegov cilj učinkovita, transparentna i iznad svega efikasna Zagrebačka županija.

Predsjednik HSS-a Velike Gorice i gradski vijećnik Igor Horvačić rekao je da ga žalosti što je započeta realizacija projekta Aglomeracije sada dovedena u pitanje.

“Navodno je i taj projekt, vrijedan 700 milijuna kuna, također obuhvaćen ovom istragom. Spomenuta tvrtka u istrazi s kojom je Grad Velika Gorica već niz godina radio velike poslove, spominjana je u kuloarima, kako je tu bilo nepravilnosti i problema… kako gorički obrtnici zbog nje ne mogu doći na red za nekakav veći projekt”, rekao je Horvačić te je dodao da Velika Gorica zaslužuje poštenu, transparentnu i odgovornu vlast i da će do promjena doći na sljedećim lokalnim izborima.

“HSS će imati svog kandidata za gradonačelnika, osobno razmišljam o kandidaturi, a imat ćemo i listu za Gradsko vijeće”, zaključio je Horvačić.

Igor Horvačić, predsjednik HSS-a Velike Gorice

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti