Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Hrvoje Frankić: U Zagrebačkoj županiji vlada nepotizam, netransparentnost te šikaniranje

Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić u priopćenju je upozorio javnost na nepravilnosti i netransparentnost u radu Zagrebačke županije te na šikaniranje i pritiske na one koji upozoravaju na to.

“Poštovane i poštovani,

Zagrebačka županija, taj zeleni prsten oko glavnog grada Republike Hrvatske, privlačan je prostor za život i nudi brojne mogućnosti. Iako je većina stanovnika usmjerena i obraća se za svoje svakodnevne probleme gradovima i općinama u kojima žive, upravo je županija ta koja u svojim ovlastima ima važne poluge za kvalitetan život svojih stanovnika. To su domovi zdravlja, osnovnoškolsko obrazovanje u općinama i malim gradovima, srednjoškolsko obrazovanje, međugradski prijevoz, županijske ceste, kvalitetno i dugoročno zbrinjavanje otpada, zaštita prirode i okoliša i tako dalje.

Kao HSS-ovac sam ponosan na iznimne rezultate koje je postigla Zagrebačka županija zadnja dva desetljeća i doprinos HSS-a na svim područjima razvoja: od poljoprivrede do obrazovanja, od prometa do zdravstva.

Nažalost, zadnje dvije godine Zagrebačka županija s trenutačnim županom Kožićem koji je izdao birače i HSS te predao županiju Barišićevom, Čičkovom i Mastenovom HDZ-u, ne vodi našu županiju u dobrom smjeru. Danas u županiji vlada isključivost u podjeli financijskih sredstava prema stranačkoj pripadnosti, netransparentnost, nepotizam te šikaniranje i pritisci na one koji ukazuju na nepravilnosti i nastoje ih ispraviti.

Navest ću samo dva  primjera. Dok su župan Kožić i dio HDZ-a zabavljeni sami sobom, naši gradovi i općine same su počele tražiti kratkoročna rješenja javnog prijevoza. Već duže vrijeme od mene se kriju informacije i otežan mi je rad. Aktualni župan Kožić ide tako daleko da svim silama želi prikriti (ne)rad dijela županijskih službi. U tome je otišao tako daleko da je čak tužio Povjerenika za informiranje Republike Hrvatske kako bi spriječio da mi se dostavi nalaz revizije Javne ustanove Zeleni prsten. 

Za razliku od onih koji su napustili i izdali HSS, u HSS-u Zagrebačke županije su osobe koje su svojim životom i postupcima dokazale da ih se ne može kupiti, osobe koje nisu izdale vrijednosti u koje vjeruju. Samo takve osobe su garancija da njihovi programi nisu samo slovo na papiru već stvarnost koju će provesti u djelo i za koju će se boriti.

Stoga, kako bi osigurali ravnomjeran razvoj, bolju povezanost i podizanje kvalitete svakodnevnog života u našim gradovima i selima, transparentnost i dostupnost svim stanovnicima Zagrebačke županije i iznad svega učinkovito funkcioniranje Zagrebačke županije, HSS i ja kao zamjenik župana Zagrebačke županije, odlučni smo da s političkim partnerima koordiniramo te uskladimo programe i razvojne projekte.

Zajednički interes i cilj za dobrobit stanovnika Zagrebačke županije nam je na prvom mjestu!”

Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti