Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Lenart: HEP se maćehinski odnosi prema svojim potrošačima

U raspravi oko Konačnog prijedloga zakona o tržištu električne energije, zastupnik Željko Lenart podsjetio je na slučaj gospodina Marijana Dvorskog iz Batine, na području grada Kutine. Gospodin Dvorski već petnaestak godina pokušava ishoditi priključak električne energije za svoju kuću.

“HEP nije u stanju odraditi jedan vod od kilometar i dovesti čovjeku električnu energiju. Danas smo u 21. stoljeću i pričamo o novim tehnologijama. Ovo je sramota za HEP koji se maćehinski odnosi prema svojim potrošačima. Čovjek koji je odradio svoj radni vijek, uplaćivao sve komunalne naknade i sva davanja već petnaest godina živi bez električne energije! To je vrlo teško za čovjeka koji je otišao u mirovinu”, upozorio je zastupnik HSS-a.

Lenart je podsjetio kako je u siječnju 2020. uputio i zastupničko pitanje ministru Ćoriću. Nije dobio konkretan odgovor niti prijedlog kako riješiti problem. Rekao je kako ni gradska uprava ni HEP ne čine ništa kako bi tom čovjeku omogućili električnu energiju pod starije dane. Postoji ulica i nekoliko objekata u toj ulici, ali nema električne energije.

Zamolio je državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivu Milatića da pokuša pomoći kako bi gospodin Dvorski dobio električnu energiju u kući. 

“Ne zanima me čija će biti zasluga. Pomozimo tom čovjeku i ljudima koji stvarno teško žive”, poručio je Lenart.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti