Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

HDZ-ovi kandidati za župane se boje sučeljavanja u neovisnim medijima

U strahu od afera koje potresaju Zagrebačku županiju u posljednje 4 godine, aktualni župan Zagrebačke županije, inače bivši HSS-ovac koji je 2017. godine izbore dobio u koaliciji HSS-a i SDP-a te je potom pretrčao HDZ-u čiji je sada i kandidat za župana, uporno odbija sučeliti se s kandidatom za župana ispred HSS-a i SDP-a Mihaelom Zmajlovićem.

Isto čini i HDZ-ov kandidat za župana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Odbija sučeljavanje na neovisnoj radio postaji s aktualnim županom Damirom Bajsom, što je vrlo neobično za kandidata koji pretendira na mjesto župana. Zato je HSS Bjelovarsko-bilogorske reagirao priopćenjem u kojem kažu kako se HDZ-ov kandidat naprosto boji te da ne donosi odluke samostalno nego to umjesto njega čini središnjica HDZ-a u Zagrebu. Priopćenje potpisuje poseban koordinator bjelovarsko-bilogorskog HSS-a Dalibor Jurina.

Postaju smiješna opravdanja HDZ-ovog kandidata za župana zauzetošću njegovih termina kratkoćom vremena od poziva do radio emisije od čak 2 dana i da zbog toga nije došao na sučeljavanje sa sadašnjim i budućim županom Damirom Bajsom. Najbolje tu situaciju dočarava narodna poslovica koja kaže „Tko nešto želi nađe način, a tko ne želi nađe izgovor“.

Istina je slijedeća: HDZ-ov kandidat za župana u cijeloj kampanji ponavlja deset lažnih teza napisanih očito u središnjici HDZ-a te od njega nismo čuli čitavu kampanju niti jedan suvisli prijedlog ili način kako pojedinu situaciju riješiti na dobrobit stanovnika ove županije, nego svakodnevno slušamo ponavljanje laži u obliku napisanih teza i kritiziranja župana Damira Bajsa. Da budem precizniji sve je to u stilu jednog poznatog HDZ-ova političara koji je rekao kako ne laže, ali da ponekad zaobilazi istinu. HDZ-ov kandidat za župana očito je taj stil unaprijedio, pa on tek ponekad govori istinu.

Naravno pristaje on na sučeljavanje na portalu i radio postaji koji su od prvog dana u službi njegove kampanje, a koje ovim putem ne želimo reklamirati jer to ne zaslužuju. Očito je da bi tada dobio unaprijed pitanja, a čije odgovore bi mu sastavili u središnjici HDZ-a i koje bi ponavljao na takvom nazovimo sučeljavanju, ne bi li tako dobio priliku još koji put ponoviti istu laž.

Kada je u pitanju neovisna radio postaja koja je organizirala sučeljavanje tada od toga bježi baš kao što kaže narodna poslovica „kao vrag od tamjana“, jer trebao bi tada odgovoriti na konkretna pitanja i argumentima i idejama parirati sadašnjem i budućem županu Damiru Bajsu.

Za to HDZ-ov kandidat za župana nema niti znanja niti kompetencija, a kada bi kojim slučajem došao u tu priliku da vodi Bjelovarsko-bilogorsku županiju sasvim je jasno da bi tada imali župana na „daljinsko upravljanje“ kojim bi se upravljalo iz središnjice HDZ-a i koji bi svoje mišljenje išao upravo tamo.

Ova županija  treba župana koji razumije i može rješavati potrebe stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije, a župan Damir Bajs je dokazao da zna i može uspješno voditi ovu županiju, a realizirani projekti nove zgrade Opće bolnice Bjelovar te energetske obnove škola i mnogi drugi koji su u provedbi najbolje to potvrđuju.

Stoga HSS poziva sve stanovnike ove županije da izaberu sigurnu županiju sa županom Damirom Bajsom i da pobjedu u prvom krugu pretočimo u sigurnu i konačnu pobjedu u drugom krugu. Nisu vremena za opasne eksperimente i građani ove županije nisu zaslužili da se njima upravlja iz središnjice HDZ-a.     


© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti