Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Gotovo 200 delegatkinja i delegata na redovitoj skupštini HSS-a Varaždinske županije

U petak, 6. ožujka u Donjem Knegincu u Varaždinskoj županiji održana je redovita godišnja skupština HSS-a Varaždinske županije na kojoj je bilo prisutno gotovo 200 delegatkinja i delegata te gostiju iz SDP-a i HSU-a.

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Darko Marković, koji je svoj mandat počeo prije dvije godine, u izvještaju o radu za 2019. godinu istaknuo je da stranka u općinama i gradovima u Varaždinskoj županiji danas ima 3 načelnika, 3 zamjenika načelnika, 1 zamjenika gradonačelnika, 1 predsjednicu i 2 predsjednika vijeća te 50 vijećnika, a u Županijskoj skupštini participira s troje vijećnika te ima potpredsjednika Skupštine.

U programu rada za 2020. godinu predsjednik HSS-a Varaždinske županije, koja ima aktivne organizacije u 20 općina i gradova, naglasio je rad na ustrojavanju organizacije u preostalih osam jedinica lokalne samouprave, kao i pripremu za parlamentarne izbore.

HSS u 3. izbornoj jedinici ima rejting od 8 posto

– HSS na sjeveru Hrvatske, odnosno u 3. izbornoj jedinici ima jedan od najboljih rejtinga i to gotovo 8 % što nas prema anketama svrstava na treće mjesto, odmah nakon dvije najveće stranke. Želim vjerovati da je takav postotak i mogućnost angažmana svih ovdje prisutnih sasvim dovoljno da osvojimo mandat u bilo kojem načinu izlaska na izbore – rekao je Marković.

– Hrvatska seljačka stranka je prepoznala propast smjera kojim korača ovo društvo i prva kroz smjernice Nove republike predložila potpunu i jezgrovitu promjenu sustava. Došlo je vrijeme da nove ideje pronađu svoj put do ljudi te da se prestanemo odricati onoga što možemo te prihvatimo odgovornost i zadaće za boljitak našeg naroda i Domovine – poručio je Darko Marković na izvještajnoj skupštini Županijske organizacije HSS-a.

Beljak: Ostatak zemlje bi trebao učiti od Varaždinki i Varaždinaca

Predsjednik stranke Krešo Beljak pohvalio je rad HSS-a u Varaždinskoj županiji.

– Vidi se da su, ne samo varaždinski HSS nego općenito Varaždinska županija i zapadni dio Hrvatske, na sasvim drugoj razini od, nažalost, nekih dijelova Hrvatske. Trebali bi učiti od Varaždinaca, od najrazvijenijih dijelova Hrvatske. To se onda vidi i unutar djelovanja političkih stranaka, posebice u ovoj stranci. Visoka demokratska razina odlučivanja, donošenja odluka, rasprava, glasanja, jer ne mogu svi razmišljati jednako. To ne bi ni bilo dobro. U neka druga vremena su u HSS-u svi razmišljali jednako pa je skoro HSS nestao – rekao je Beljak te nastavio da je HSS u Varaždinskoj županiji uvijek imao jako dobru potporu.

– Stranka je pri kraju faze tranzicije – pretvoriti se u modernu stranku, koja neće samo živjeti od tradicije. Mi prodajemo svoj „proizvod“, svoju političku ideju. Ako nemate politike koje su prihvatljive ljudima, ako nemate što za ponuditi, badava je bilo kakva tradicija – istaknuo je Beljak te zahvalio županijskom predsjedniku.

– Zahtjevan je posao preuzeti organizaciju nakon dugogodišnjeg predsjednika Zvonimira Sabatija, koji je ikona varaždinskog županijskog i općenito HSS-a u Hrvatskoj. Darko Marković je osoba koja predstavlja političku budućnost HSS-a – kazao je Beljak.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti