Bruno Šagi sudjelovao u edukativno-aktivističkoj školi Gdje si bio/bila 2021.?

Predsjednik Sveučilišne organizacije HSS-a Bruno Šagi sudjelovao je na trodnevnoj online Edukativno-aktivističkoj školi Gdje si bio/bila 2021.?

Školu je organizirala Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) uz podršku Islanda, Lihtenštajna i Norveške te podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i Program Ujedinjenih naroda za razvoj. Polaznice i polaznici Škole bili su iz Hrvatske i Srbije.

“Tijekom tri dana slušali smo predavanja stručnjaka i aktivista iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine; a predavanja su tematski bila vezana uz suočavanje s prošlošću, procesuiranje ratnih zločinaca, “memory activism”, izgradnju nacionalnih mitova, medije tijekom rata i nakon rata, umjetničko izražavanje u aktivizmu, mjesta stradanja koja nisu obilježena i “djecu rođenu zbog rata”, kazao je Šagi te dodao kako mu je iznimno drago što je mogao sudjelovati na ovom događaju i stjecati nova znanja te slušati ljude koji rade promjene u svojim državama.

“Upravo oni mogu biti uzor svima da se vrijednim radom može doći do cilja. Zahvaljujem Inicijativi mladih za ljudska prava (YIHR) na organizaciji ovog događaja, kao i svim predavačima koji su sudjelovali na Školi”, zaključio je.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti