Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Bjelovarsko-bilogorski HSS: Tamo gdje vlada HDZ ostaju pustoš i sirotinja

Kao sto znate već nekoliko mjeseci aktivno sam vezan uz HSS na županijskoj i gradskoj razini kao poseban koordinator za HSS Bjelovarsko-bilogorske županije. U ovoj kampanji HDZ je uputio neobično puno laži i kleveta prema aktualnom i budućem županu Damiru Bajsu. U nedostatku vlastitih ideja odlučili su se na negativnu kampanju vrijeđanja i po logici 100 puta ponoviti laž ne bi li ona postala istina. Kako HDZ vlada Gradom Grubišnim Poljem, mi koji tu živimo, gledamo svaki dan. Posla nema, iseljavaju se cijele obitelji, a kada im se ukaže na neki problem odmah uslijedi vrijeđanje od strane njihovih ataka.

Gradonačelniče, gdje su sada ta radna mjesta koja obećavate pred svake izbore? Ta radna mjesta su u Irskoj, Njemačkoj i drugdje u Hrvatskoj, za sve koji vas ne podržavaju. Iz Grubišnog Polja dolazi i saborski zastupnik HDZ-a Miro Totgergeli kojeg javnost poznaje po tome da uvijek kada je Bjelovarsko-bilogorska županija u pitanju glasa PROTIV. Upravo on je mentor HDZ-ovom kandidatu za župana, a jedan od prvih gradonačelnika koji mu je dao podršku je gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh. Naravno, to što je Mađeruh gradonačelnik Grubišnog Polja preko 22 godine, grada iz kojeg se iselilo preko 1/3 njegovih stanovnika, nimalo ne smeta HDZ-ovom kandidatu za župana, jer za njih, kada je vlast u pitanju, vrijedi moto SVE ZA VLAST, VLAST NI ZA ŠTO. Tako da su izjave HDZ-ova kandidata za župana nevjerodostojne te se čudim, iako sam u politici preko 20 godina, kako mladi čovjek u želji da se dokopa funkcije za koju nije dorastao, može nisko pasti.

Kada pogledamo susjedne županije gdje HDZ suvereno vlada već desetljećima, to izgleda ovako: Virovitičko-podravska županija ima najmanje plaće u Hrvatskoj, u Virovitici je nestalo 17 milijuna kuna, a jedan od pročelnika je umro pod nerazriješenim okolnostima. Idemo dalje – Požeško-slavonska županija je po BDP-u i drugim pokazateljima daleko iza nas, Grad Požega je poznat po aferi Komunalac te namještanju poslova. Nije niti tu kraj, susjednu Sisačko-moslavačku županiju smo prestigli po BDP-u, ta je županija poznata tek po aferi Žinićevih kuća i stanovi te siromaštvu. Treba li dalje nabrajati? Pametnome dosta.

Ne želim živjeti u županiji gdje bi afere postala normalna pojava, a pošteni rad na dobrobit građana tek rijetka pojava.

Zato pozivam sve sadašnje i bivše HSS-ovke i HSS-ovce da izađu na izbore 16. svibnja i svoj glas na svim razinama daju sadašnjem i budućem županu Damiru Bajsu te listi za Županijsku skupštinu, gradska i općinska vijeća koaliciji 11 stranaka, među kojima je i HSS, a svim smo okupljeni oko Damira Bajsa. Tako ćemo osigurati daljnji razvoj Bjelovarsko-bilogorske županije te održati i ojačati našu Hrvatsku seljačku stranku, koja već 117 godina štiti interese “malog čovjeka” koji živi od svog rada – poljoprivrednika, radnika, obrtnika, učitelja, službenika i drugih. Unaprijed Vam hvala na podršci i potpori.

Dalibor Jurina, posebni koordinator Županijske organizacije HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti