Beljak pozvao na pomirenje i ujedinjenje svih onih koji se osjećaju HSS-ovcima

Nakon što je u srijedu 22. prosinca, na Dan HSS-a,  održana redovita godišnja Glavna skupština HSS-a, na kojoj je 92% delegatkinja i delegata (uz odaziv od 75%) podržalo Izvješće o radu predsjednika stranke Kreše Beljaka te mu tako, u skladu sa statutom dalo “zeleno svijetlo” za nastavak rada, održana je i sjednica Proširenog predsjedništva HSS-a.   

Između ostalog, Prošireno predsjedništvo je jednoglasno poduprlo Beljakovu inicijativu te ga ovlastilo da krene u proces razgovora i pregovora sa svim strankama proizašlim iz HSS-a, a kojih je čak 17, te pojedincima koji su iz različitih razloga prestali biti članovi, a trenutačno nisu članovi nekih trećih stranaka.

“Vrijeme je da počnemo proces pomirenja, ako hoćete i međusobnog praštanja te pokušamo uskladiti sve nesuglasice, a sve u duhu mirotvorne politike osnivača naše stranke. Vrijeme je da svađe i prepucavanja između svih nas koji se osjećamo HSS-ovcima prestanu pa sam u skladu s tim spreman saslušati, pa i prihvatiti uvjete ljudi i stranaka koje bi izrazile želju da se pomirimo, ujedinimo i nastavimo dalje zajedno graditi bolji i jači HSS. Naravno, ako su i svi oni spremni na međusobne kompromise te ako su spremni prijeći preko nekih stvari koje su nas dovele do svađa i raskola, na isti način kako sam spreman i osobno”, poručio je Beljak te dodao kako se poziv na pomirenje upućuje svima koji se osjećaju HSS-ovcima, osim rijetkih pojedinaca poput Marijane Petir, koja je de facto članica HDZ-a, dakle dio vladajuće većine, pa je njezin povratak u HSS kao opozicijsku stranku, dok je to tako, praktički nemoguć.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti