Warning: Undefined variable $post_id in /home/hss/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Beljak Plenkoviću: Tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi. Dođite u Samobor!

Predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak reagirao je na izjavu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u kojoj je Plenković ustvrdio kako je HDZ izgubio izbore, jer u sredinama gdje HDZ ima bolje rezultate, danas živi manje ljudi.

 „Plenkoviću, tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi. Dođite u Samobor da Vam pokažemo kako se to radi. I častim Vas kremšnitama“, poručio je predsjedniku Vlade RH Plenkoviću predsjednik HSS-a Beljak.

 Svjesni loše demografske situacije u cijeloj Hrvatskoj, ponosni smo što možemo istaknuti još neke od sredina osim Samobora u kojima je HSS na vlasti, a koje bilježe trend doseljavanja stanovništva ili pozitivan prirodni prirast.

Jedan od najsvjetlijih primjera sigurno je grad Orahovica u Slavoniji, u Slavoniji koju HDZ svojata i naziva svojom utvrdom. Naime, od svih gradova u Slavoniji jedino Orahovica bilježi pozitivan prirodni prirast otkako je 2017. godine HSS na čelu s gradonačelnicom Ana-Marijom Petin srušio HDZ-ovu vlast i preuzeo odgovornost za upravljanje gradom.

Ima još nekoliko manjih sredina s pozitivnim demografskim trendovima gdje je HSS na vlasti, no izdvajamo Općinu Sali na Dugom otoku, koja zahvaljujući pozitivnim demografskim mjerama HSS-ovog načelnika Zorana Morovića bilježi rast broja stanovnika i rast broja rođene djece za čak 16 posto. Naime, općina Sali za svako rođeno dijete obitelji dodjeljuje 60 tisuća kuna.

Priznajemo, predsjednik Vlade RH Plenković je ovoga puta apsolutno u pravu – ljudi bježe iz onih sredina u kojima je HDZ, nažalost, na vlasti.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti