Beljak pitao Plenkovića: Što ćete učiniti kako bi se procesuirali sramotni propusti sudaca?

Aktualnim prijepodnevom krenulo je jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pitao je premijera Plenkovića što on kao predsjednik Hrvatske Vlade planira poduzeti u slučajevima nezakonitih postupanja sudaca. Naveo je primjer Krešimira Ožanića koji je navodno prijetio novinaru Gordanu Duhačeku pritvorom, ako ne prizna zločin.
”Ako je to istina, to je sramota te je to onda zastrašivanje svih onih koji drugačije misle. Tu je i sudac Mario Franetović koji je iz nehaja, također prema pisanju medija, a što nije demantirano, ubio mladića s posebnim potrebama poslavši ga u zatvor umjesto u bolnicu. ”, rekao je predsjednik Beljak.

Predsjednik Beljak kritizirao je i turističku sezonu rekavši kako brojke govore jedno, a ono što su svi vidjeli na hrvatskoj obali drugo.

Nakon premijerovog odgovora predsjednik Beljak nije bio zadovoljan te se osvrnuo na izjavu premijera koji je rekao kako nije otišao u Bruxelles iako su to svi predviđali:
“Ja vam se zahvaljujem što niste otišli u Bruxelles, ali i za vas i sve nas bilo bi bolje da ste otišli”, zaključio je Beljak.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti