Beljak: Ne vidim zašto je Sarajevu problem da Hrvati u BiH ostvare svoja prava

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je u srijedu 20. listopada bosanskohercegovačku realnost tamošnjih Hrvata.

“Ljudi trebaju odlučiti. Ja ne razumije zašto bi se netko u Sarajevu ili među bošnjačkim političarima bojao ostvarivanja onih prava Hrvata koja, recimo, imaju Srbi. Možemo to nazvati i trećim entitetom. Zašto bi to bila nedodirljiva sveta krava o kojoj se ne smije pričati? Ja se sjećam priča iz devedesetih gdje se govorilo da će BiH biti uređena po uzoru na Švicarsku“, rekao je te objasnio kako danas u Švicarskoj postoje male jezične i nacionalne skupine koje u svojim kantonima ostvaruju svoja prava.

“Ne vidim razloga zašto bi se netko bojao ostvarivanja hrvatskog prava na razini kako to danas imaju Srbi… Mislim da bi to bio kraj dugoročnih problema u Bosni i Hercegovini i početak izgradnje Bosne i Hercegovine kao društva tri ravnopravna naroda i da onda ne bi dolazilo do problema koji, nažalost, dolaze u zadnjih 25 godina”, kazao je Beljak za RTV HB.

Izjave predsjednika HSS-a Beljaka nisu ništa novo kada je u pitanju status Hrvata u BiH. Beljak je, naime, cijelo vrijeme otkako djeluje na političkoj sceni u Hrvatskoj konzistentan kada su u pitanju bh. Hrvati.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti