Beljak: HSS nije tražio ništa osim da se odmah nakon izbora krene u realizaciju programa

Restart koalicija predstavila je u srijedu svoj izborni ‘Program za početak!’ s kojim će pred birače na srpanjskim izborima.

O smjernicama programa govorili su predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš, predsjednik SNAGA-e Goran Aleksić te predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je poručio da HSS nije tražio ništa osim da se odmah nakon izbora krene u realizaciju programa. “HSS je tražio samo jednu stvar – da se s realizacijom programa krene odmah poslije završetka izbora, a ne da se gubi godina u kadroviranju i smjenama, kako je to do sada uglavnom bio slučaj”, rekao je Beljak.

Istaknuo je nužnost donošenja Zakona o porijeklu imovine jer je, kazao je, riječ o poštenom zakonu koji će spriječiti da oni koji ne rade ništa ili primaju socijalnu pomoć imaju apartmane, vile i skupe automobile. “To su ljudi koji ne mogu dokazati kako nešto posjeduju”, istaknuo je.

Kao najbolju prevenciju kaznenih djela u politici predložio je da svaka veća transakcija bude unaprijed odobrena od državnog odvjetnika jer će se time prevenirati izdaja države.

Restart koalicija će u prvom tjednu donijeti odluke o svim ključnim pitanjima koja su trebala biti riješena prije odlaska na izbore kao što su mjere za očuvanje radnih mjesta, moratorij na otplatu kredita, odluka o direktnom kreditiranju od strane državnih financijskih institucija malih i srednjih poduzetnika te set mjera za socijalno najugroženije građane i Zakon o obnovi Zagreba u hitnoj proceduri.

Ključni prioriteti koalicije su oporavak i ponovni rast gospodarstva, rast zaposlenosti, plaća i mirovina, beskompromisna borba protiv korupcije i klijentelizma na svim razinama vlasti, sveobuhvatna digitalnu transformacija sustava, teritorijalni preustroj i smanjenje broja jedinica lokalne samouprave te reforma zdravstvenog sustava s ciljem saniranja dugova i smanjenja listi čekanja.

© 2019. Hrvatska seljačka stranka. Sva prava pridržana. Pravila privatnosti